SDP osnovao Savjet za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju

SDP je u ponedjeljak osnovao Savjet za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Tom je prigodom predsjednik stranke Davor Bernardić kazao kako je briga za osobe s invaliditetom, za sve one kojima treba pomoć je u samoj srži djelovanja socijaldemokracije.

“Naša osnovna premisa je omogućiti svakome u Hrvatskoj, u našem društvu, jednak pravo na pristup uspjehu”, rekao je Bernardić na konferenciji za novinare i dodao kako je SDP kroz čitavu svoju povijest bio na strani slabijih i onima kojima je pomoć potrebna.

“Vesna Škulić je osoba koja je svojim radom i političkim angažmanom u Hrvatskom saboru i Uredu predsjednika Republike, predanošću i nepresušnim optimizmom nudila rješenja i mijenjala mnoge stvari nabolje”, tim je riječima Bernardić predstavio predsjednicu Savjeta Vesnu Škulić te dodao kako je upravo ona osoba koja će zajedno sa timom svojim suradnika pomoći da još mnoga rješenja u svrhu boljeg i kvalitetnijeg života osoba s
invaliditetom ponude Hrvatskoj.

“Još 2008. godine trebali smo donijeti Zakon o osobnom asistentu, a to se nije dogodilo. Tek je prije nekoliko dana održan treći sastanak o tome u Ministarstvu i ništa se nije promijenilo”, rekla je Škulić i dodala akko vjeruje da će pokazatoi da se stvari mogu mijenjati.

Bernardić je na kraju konferencije komentirao i stanje u zdravstvu. “Zbog početka blokada bolnica i nedostatka lijekova svjedočimo potpunom raspadu zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj. Stanje je toliko dramatično da građani s pravom strahuju za svoje zdravlje i zdravlje svoje djece”, upozorio je Bernardić te ponovio kako će kada SDP preuzme odgovornost za Hrvatsku smanjiti liste čekanja, uvesti obvezno praćenje ishoda liječenja, omogućiti svim građanima jednako liječenje bez obzira iz kojeg dijela zemlje dolaze te provesti druge i druge mjere kojima će poboljšati stanje u zdravstvenom sustavu.

Komentiraj