SDP kreće u prikupljanje potpisa za raspravu o smjeni Gorana Marića

Visoki izvor iz SDP-a Nacionalu je u ponedjeljak navečer potvrdio da će Klub zastupnika te stranke u utorak raspravljati o pokretanju postupka prikupljanja potpisa za smjenu ministra državne imovine Gorana Marića. SDP je prikupio i potpise za raspravu o smjeni sada već bivšeg ministra Lovre Kuščevića, koja nakon što je on podnio ostavku više nije potrebna. Međutim, u SDP-u su očito odlučili iskoristiti trenutak u kojem su HDZ-ovi ministri opterećeni nizom afera te će pokrenuti i proces izglasavanja nepovjerenja ministru kojeg se trenutno sumnjiči da je novac iz državnoga proračuna usmjerio obnovi crkve u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, u zamjenu za stan u centru Zagreba.

Sam Marić negira te optužbe i tvrdi da u cijelom slučaju nije imao financijske koristi. Ministar je naglasio da svoju funkciju ministra nikada nije upotrijebio „tako da bi ona bila kompromitirana”. „Nikada nisam za obnovu crkve niti mogao dati, niti sam utjecao, niti znam je li išta donirano iz državnog proračuna. Ja nisam uopće za to bio zadužen niti sam sudjelovao u obnovi crkve. I ne znam o tome ništa“, rekao je Marić, dodavši da je od Franjevačke provincije kupio stan u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu zato da se, kako je rekao, prikupi novac za uređenje prostora za studente lošeg imovinskog stanja.

U SDP-u će tim potezom još jednom staviti na kušnju vladajuću većinu i odnos između HDZ-a i HNS-a te će biti zanimljivo vidjeti kako će se prema ministru Goranu Mariću postaviti HNS i hoće li i dalje insistirati na „moralnoj i političkoj odgovornosti svakog političara“, kao što je to bilo u slučaju Kuščevića, ili će prema Goranu Mariću promijeniti stav te će u Saboru dići ruku za njegov ostanak u Vladi.

Komentiraj