Sarajevski list za ‘Izjavu dana’ izabrao komentar Nacionalove kolumnistice o Kordiću: “Zastrašujuće je…”

Autor:

Nacional, Borna Filic/PIXSELL

Komentar Nacionalove novinarke i političke analitičarke Jelene Lovrić o glasanju zastupnika HDZ-a u Europskom parlamentu o osudi Kordićeve izjave da bi ‘sve ponovio’ objavljen je u izdanju ‘Oslobođenja’ od petka.

“Zastrašujuće je da potpora čovjeku koji implicira da je masakr u Ahmićima djelo vrijedno ponavljanja, više ne dolazi samo s ekstremizirane margine društva, nego stiže i iz samog vrha vlasti. Plenkovićeva je stranka, preko svojih europarlamentaraca, faktički stavila svoj potpis na Kordićev zločin”, napisala je u novinarka Nacionala Jelena Lovrić.

Podsjetimo, u Ahmićima je ubijeno 116 osoba. Među njima su bile 32 žene te 11 djece mlađih od 18 godina. Dvije su mjesne džamije uništene. Žrtve su spaljene, a tijela svih nestalih još uvijek nisu pronađena.

Prošlog se mjeseca društvenim mrežama proširila videosnimka na kojoj govori da bi ‘sve ponovio’. “Razgovarao sam s našim prijateljem sa sjevera Hrvatske, naše integralne… Pitao me je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata? Ja sam mu rekao sve bih ponovio. Ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka je sekunda vrijedila“, kazao je Kordić.

KOMENTAR DANA JELENE LOVRIĆ: HDZ potpisuje Kordićev zločin

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.