KOMENTAR DANA JELENE LOVRIĆ: HDZ potpisuje Kordićev zločin

Autor:

Nacional, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svi Plenkovićevi europarlamentarci – treba im navesti imena da se ne zaboravi: Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol i Željana Zovko – stali su uz ratnog zločinca Darija Kordića i njegovu nedavnu izjavu da bi cijeli svoj ratni put, do posljednje sekunde, ponovio.

HDZ je svoj bedem ljubavi oko čovjeka osuđenog za stravičan masakr u Ahmićima, gdje je u jeku hrvatsko-bošnjačkog rata pobijeno 116 ljudi, između ostalih i mnogo žena i djece od kojih je najmlađe imalo jedva tri mjeseca, postavio usred Bruxellesa, pred očima cijele Europe. U Europskom parlamentu glasali su protiv amandmana kojim se osuđuju monstruozne Kordićeve izjave da bi „sve ponovio“. Uz HDZ, na grudobran su se ratnom zločincu istom prilikom postavili i hrvatski europarlamentarci Ladislav Ilčić i Ivan Sinčić.

Sumanute izjave jednog od zapovjednika pokolja u Ahmićima da bi sve ponovio djeluju dijabolično. Kordić je u haaškom zatvoru navodno našao Boga, ali nije našao ni trunke kajanja zbog svog sudjelovanja u zločinu. Moralnih skrupula nije vidjeti ni u onim desničarsko-crkvenim krugovima koji su ga uzeli za svoju ikonu.

HDZ-ova odluka da u Europskom parlamentu neće glasati za osudu njegovih bolesnih izjava, stavlja Hrvatsku na krivu stranu povijesti. Izostanak osude zapravo je potpora. Zastrašujuće je da potpora čovjeku koji implicira da je masakr u Ahmićima djelo vrijedno ponavljanja, više ne dolazi samo s ekstremizirane margine društva, nego stiže i iz samog vrha vlasti. Plenkovićeva je stranka, preko svojih europarlamentaraca, faktički stavila svoj potpis na Kordićev zločin.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.