Santarelli: “Za neke igračice je ovako visok nivo natjecanja ipak previsok”

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nije došla do pobjede u drugom susretu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Nizozemskoj. Belgijanke su slavile rezultatom 3-1 (20-25, 28-26, 25-16, 25-22) nakon 109 minuta igre, a hrvatska reprezentacija ovim je porazom izgubila šanse za prolazak u daljnju fazu natjecanja koje vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvatska je dvoboj protiv Belgije u četvrtak izgubila na sličan način kao i onaj protiv Turske dan ranije. Naše odbojkašice ponovno su osvojile prvi set samo da bi izgubile sljedeća tri.

”Mislim da smo igrali sjajan prvi set, bez greške. A onda se nešto promijenilo, ostale smo igrali vrlo loše. Za neke igračice nivo igre na ovom natjecanju je možda previsok, ali ovo je iskustvo za nas. Borit ćemo se do kraja, iduća je Njemačka. Vrlo su jaka ekipa, ali naš prvi set mora nam biti primjer kako igrati cijelu utakmicu”, izjavio je nakon utakmice izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Hrvatska je bolje otvorila susret, već idući Belgijanke uzimaju nakon napete borbe dok je u trećem i četvrtom Belgija dominirala. Najučinkovitija hrvatska reprezentativka bila je Samanta Fabris s 20 poena.

”Počele smo dobro, borile smo se i igrale poen za poen. Bilo je napeto, bez obzira što smo većinu susreta imali utakmicu u svojim rukama, na kraju smo se raspali i izgubili. Sutra nas čeka Njemačka, ovo danas treba što prije zaboraviti i igrati što bolje’,izjavila je nakon utakmice hrvatska reprezentativka Nikolina Božičević.

Za Hrvatsku su igrale Samanta Fabris, Sanja Gamma, Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović.

Utakmica s Njemačkom na rasporedu je u petak 10. siječnja u 13.30 sati. U drugoj skupini nalaze se Nizozemska, Poljska, Azerbajdžan i Bugarska, a samo jedna ekipa izborit će put u Tokio.

Komentiraj