Samuelu L. Jacksonu prijete smrću zbog neprestanog kritiziranja Trumpa

Samuel L. Jackson, glumac najpoznatiji po ulozi u filmu „Pakleni šund“ Quentina Tarantina, godinama je vrlo glasan kritičar američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nazivao ga je raznim imenima, čak je rekao za njega da je „hemeroid“, da podržava one koji ga nazivaju „motherfucker“, te mu se rugao kada se saznalo da se Trump krio u bunkeru Bijele kuće tijekom prosvijeda u povodu smrti Georga Floyda.  Međutim, Jacksonova supruga LaTanya Richardson izjavila je za britanski list Guardian kako se njezin suprug odlučio primiriti. Naime, ona je objasnila kako je zabrinuta za njegovu sigurnost nakon što su mu „radikalni internet luđaci rekli da će ga ubiti“, dok je Jackson rekao kako je „naučio brojati do 100 prije no što pritisne tipku ‘pošalji’“.

„Ne mislim da je njegova borba s narančastim čovjekom vrijedna bitke. Očito je da je Trump bolestan i ništa od onog što kažeš on neće čuti. Njegovi ljudi to čuju i upozoravaju na njega cijelo vrijeme. A Sam… znate, on ne putuje s tjelohraniteljima. Trebam ga živog“, izjavlila je LaTanya Richardson.

Sukob između Jacksona i Trumpa datira iz vremena prije no što je Trump postao američki predsjednik. Jackson je prije gotovo pet godina izjavio kako ga je Trump bez njegovog znanja uključio u njegov golf klub, a kada su zajedno igrali golf Trump je varao. Trump je nakon toga na Twitteru objavio da ne poznaje Jacksona i da nikada nije igrao golf s njim. Dodao je kako Jacksona smatra dosadnim jer se pojavio u previše televizijskih reklama, te da nije njegov obožavatelj.

Komentiraj