Samov sin nije bio usamljeni ubojica, pokazuje novi serijal Netflixa

True crime dokumentarni serijali iznimno su popularni na streaming platformama pa je Netflix objavom foršpana najavio skoro prikazivanje još jednoga pod nazivom „The Sons Of Sam: A Descent Into Darkness“. Serijal će se početi prikazivati 5. svibnja i u njemu se istražuju događaji iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća u New Yorku kada je David Berkowitz, poznat kao “Samov sin“ (Son Of Sam), ubio više ljudi. Nakon njegovog hapšenja objavljeno je kako je Berkowitz sam počinio ta ubojstva.

Netflixov serijal, koji je režirao Joshua Zeman, bavi se istragom novinara Mauryja Terryja koji se tijekom nekoliko desetljeća bavio tim događajima i koji tvrdi kako je Berkowitz imao pomoćnike pri počinjenju tih ubojstava. Redatelj Joshua Zeman izjavio je za magazin Rolling Stone kako je isprva mislio da su to samo tračevi ali nakon što je razgovarao s dva detektiva iz New Yorka saznao je da se iza priče o „Samovom sinu“ krije mnogo toga više no što je javnosti poznato. „Rekli su mi da pročitam knjigu Mauryja Terryja ‘Ultimate Evil’ koja me fascinirala ali i koja me je prestrašila. Na kraju sam sjeo s Mauryjem kako bi provjerio njegove teorije. Na moje iznenađenje, počeo sam razmatrati nešto nezamislivo, a to je da Berkowitz nije djelovao sam te da je postojalo još nekoliko ‘Samovih sinova’“, izjavio je Zeman.

Iz foršpana se vidi kako će se u serijalu prikazati arhivske snimke i dokumenti iz vremena kada je Berkowitz uhapšen a koji je godinu dana uspješno izbjegavao policajce. On je počinio ubojstva u ljeto 1976. godine a uhićen je u kolovozu 1977. godine. Priznao je krivicu za osam ubojstava te je osuđen na šest doživotnih kazni zatvora.

Zeman tvrdi kako se odlučio suprotstaviti službenim tvrdnjama vezanima za ubojstva „Samovog sina“. „Istražujući slučaj s mnogo skepse možete vidjeti kako su policija, mediji pa čak i javnost zajedno stvorili mit o usamljenom ubojici. Možete shvatiti kako se to dogodilo jer je to bilo nevjerojatno vrijeme u New Yorku ali jednako tako možete vidjeti rupe u istrazi kada su se donosile loše odluke, te su dokazi počeli nestajati i to do šokantne razine. Tome se Maury suprotstavio ali bez obzira na dokaze koje je imao nije uspio uvjeriti javnost u suprotno. Jednostavno nije mogao, sve do sada, promijeniti povijest“, smatra Zeman.

Komentiraj