Šef ruske vojne obavještajne agencije GRU Igor Korobov (62) umro je u srijedu nakon “ozbiljne i duge bolesti”, izvijestile su, pozivajući se ministarstvo obrane, ruske novinske agencije.

Ministarstvo je, Korobova koji je vodio špijunsku agenciju od 2016. godine, nazvalo “prekrasnom osobom, vjernim ruskim sinom i domoljubom”. Ministarstvo nije dalo više detalja o njegovoj smrti.
Zapad je okrivio GRU za niz teških napadaja. Britanija ga je optužila za pokušaj ubojstva bivšega ruskog uhode Sergeja Skripala i njegove kćeri s nervnim otrovom u engleskom gradu Salisburyju.
Nizozemska vjeruje da je agencija pokušala srušiti globalni nadzor nad kemijskim oružjem, a američke obavještajne agencije izjavile su kako je GRU stajao iza pokušaja da se sruše američki predsjednički izbori 2016. godine.
Rusija poriče sve ove navode.
Korobova su, zajedno s ostalim dužnosnicima GRU-a, sankcionirale Sjedinjene Države zbog aktivnosti koje “u ime ruske vlade potkopavaju kiberentičku sigurnost”.

Komentiraj

PREKOepa
Podijeli objavu
Prethodni članakButković uvučen u sukob autobusnih prijevoznika
Sljedeći članakGVATEMALA Osuđen na 5160 godina robije
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.