Ruganje iz Srpske: “Na niske smo grane spali kad nam je saveznik Zoran Milanović…”

Nenad Vuković, zamjenik predsjednika Partije demokratskog progresa (PDP), stranke bivšeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, izjavio je da je entitet Republika Srpska pod vodstvom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Milorada Dodika, pao na niske grane, kada mu je jedan od malobrojnih saveznika u svijetu hrvatski predsednik Zoran Milanović, javila je Al Jazeera Balkans.

Vuković je ocijenio da ne treba odbijati “otvorene ruke prijateljstva, ali da uvijek treba paziti tko je pruža i što su mu motivi”.

“Kako smo došli do toga da Dodik u naše ime druguje s nekim ko je Srbe nazvao ‘šakom jada’? Nekim ko je za predsjednika Srbije rekao da ‘besposlen pop i jariće krsti’? Zar nama prijatelj i saveznik da bude osoba koja govori da će se osobno založiti da sve članice Evropske unije priznaju tzv. Kosovo?”, naveo je Vuković.

“Što reći o nekome ko o najsvirepijim ustaškim zločinima počinjenim prema Srbima u Jasenovcu kaže da su Srbi ubijani jer su pružali otpor, pa su tretirani kao neprijatelji? Zar naše interese da brani netko tko govori da Srbe tokom ‘Oluje’ nije protjerala Hrvatska, već Beograd, i slavi to etničko čišćenje”, pita Vuković.

Prema njemu, Dodik mora biti svjestan “što stoji iza Milanovićeve trenutne podrške njegovim politikama”.

Dodao je da višegodišnja politika savezništva SNSD sa Hrvatima nije donela ništa dobro Republici Srpskoj ni srpskom narodu, već da je je to “taktički promašaj od kojeg će korist izvući isključivo hrvatski narod u BiH”. “Iza svega stoji vraćanje usluga za prethodno agitiranje za hrvatske interese, poput Pelješkog mosta. Stoji zalaganje za treći entitet, koji može samo oslabiti poziciju Republike Srpske. I stoji potrebna podrška hrvatskim zahtjevima u vezi s izmjenama Izbornog zakona”, naglasio je Vuković.

Vuković tvrdi da nije Zoran Milanović odjednom postao prijatelj Srba, već je Dodik “bio i ostao agent hrvatskih interesa”.

Komentiraj