Rijeka: Otvorenje Dječjeg festivala “Tobogan” uz pojačane epidemiološke mjere

Dječji festival “Tobogan” otvoriti će se u Rijeci 16. srpnja nastupom skupine Žestoki bubnjari toboganski, Triko Cirkus Teatra iz Zagreba, te koncertom Ivanke i Mrlea uz pojačane epidemiološke mjere, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Festival će se otvoriti u dva bloka, u 19 i 21,30 sati, zbog ograničenog broja posjetitelja na Klobučarićevu trgu, gdje će se izvoditi program.

Za svaku izvedbu predviđeno je po 300 besplatnih ulaznica koje zainteresirani moraju podići unaprijed. Bez njih se neće moći ući na trg, a volonteri će upisivati kontakt podatke gledatelja. Crte na trgu olakšat će održavanje fizičkog razmaka.

Dječji festival “Tobogan” ove se godine u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture održava od 16. do 23. srpnja  a na programu je 30-ak radionica i 20-ak javnih događaja – projekcija filmova, cirkuskih programa, predstava, zanimljivih igara, koncerata, kvizova te uličnih performansa, izložaba i natjecanja.

Organizatori “Tobogana” su Rijeka 2020, Art-kino, riječko Gradsko kazalište lutaka i Gradska knjižnica, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Vijeće mladih Benčić. Festival se održava u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Komentiraj