FaH

REZULTATI U REDU: Palestinski predsjednik Abbas završio u bolnici

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u četvrtak je bio na pregledu srca, a rezultati su bili u redu, rekao je njegov liječnik dan nakon što je 81-godišnji palestinski vođa bez najave stigao u bolnicu.

Za Abbasa se već dugo zna da boluje od srčanih problema iako palestinski dužnosnici to nisu nikada potvrdili.

“Predsjednik je danas hospitaliziran zbog rutinskih testova, te smo proveli kateterizaciju srca. Rezultati su u redu i on će napustiti bolnicu tokom iduća dva sata”, rekao je Saeed Sarahneh, liječnik arapske bolnice Istishari u gradu Ramalli na Zapadnoj obali.

Tijekom tog pregleda se tanka plastična cijev stavlja u arteriju ili venu, te ulazi u srčane komore gdje dijagnosticira ima li kakvih zastoja.

Abbas nije pokazivao znakove lošeg zdravlja na pogrebu Shimona Peresa na kojem je prisustvovao prošlog petka u Jeruzalemu. Tada se rukovao i kratko porazgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Abbas je postao palestinski predsjednik nakon smrti ikonskog palestinskog vođe Yassera Arafata 2004. Abbas, kojeg podržava zapad, zagovarao je mirovne razgovore s Izraelom, no oni su propali 2014.

Komentiraj