RetrOpatija: Velika završnica pod disco kuglom na Ljetnoj pozornici

Putovanje glazbom, modom i plesom 20. stoljeća, osmodnevni tulum RetrOpatija, ulazi u svoju spektakularnu završnicu. Nakon tjedan dana ispunjenih odličnim koncertima i ludim provodom, u subotu cijela Opatija postaje pozornica i plesni podij.

Kako ističe direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić , RetrOpatija je postala nadaleko poznat sinonim za dobru zabavu što se potvrdilo i ove godine. “Izvrsna atmosfera vlada Opatijom od protekle subote, dobro su posjećeni nastupi brojnih bendova kod Šporera, na Slatini, i drugim lokacijama u gradu,  a u subotu, 29. lipnja  cijeli grad će se ujediniti u velikom slavlju onog najboljeg dijela ostavštine prošlog stoljeća” – kaže Petričić. Dodaje kako je riječ o  najvećoj manifestaciji koja je objedinila sve opatijske gospodarstvenike, poduzetnike, mnoge ustanove, a sami Opatijci su je prigrlili kao svoju što izuzetno raduje sve koji su mjesecima pripremali RetrOpatiju.

Prije velikog subotnjeg finala, u petak je gradom  zavladala  ‘beatlemanija’, pjesme slavnog benda The Beatles koji je svojom glazbom obilježio zadnjih pola stoljeća čule su se uživo, zahvaljujući programu “World Beatles Show” češko-slovačkih The Backwards koji spadaju među najbolje svjetske tribute bandove posvećene opusu liverpulske četvorke. Hitovi  Beatlesa odzvanjali su  parkom ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer,  a uvod u ovu glazbenu priču bio je DJ Super Saiyan uz Rockabilly Party . Pred Šporerom su održane i Retro igre u organizaciji Društva ‘Naša djeca’ Opatija uz  nastup ‘TakiTaki’ plesne grupe Lorena koja okuplja mališane vrtićke dobi, u susjednom Parku sv. Jakova cijele večeri bio je postavljen Retro Art Corner, a na Šetalištu slavnih na Slatini RetroSajam sa zanimljivom ponudom. Glazbe i plesnih radionica bilo je i na drugim mjestima diljem Opatije – na Ljetnoj pozornici, u hotelima, restoranima, na terasama, duž šetnice.

U subotu će glavna opatijska ulica biti zatvorena za promet i pretvorena u šetalište i plesni podij uz koji će se već od 18 sati odvijati atraktivni programi. Na tržnici će tada krenuti rockabilly jive plesna radionica nakon koje slijedi nastup mađarsko-hrvatskog rockabilly banda Bourbon Hunters, ispred hotela Paris DJ Matijas i Grooversi održat će nastup pun funkyja, soula i groovea, park ispred Šporera DJ Dog i Disco Magic Band pretvorit će u disko, a od Tržnice do Slatine će u isto vrijeme krenuti retro nastup Puhačkog orkestra Lovran nakon kojeg će Šetalište slavnih zauzeti ulična senzacija Techno Vikings.

U Turističkoj zajednici grada Opatije očekuju nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, kako domaćih, iz cijele Hrvatske, tako i stranih gostiju, a većina će, uvjereni su, biti odjevena u retro modne kombinacije i spremna za najbolji tulum godine. Goste će dočekati i  posebno uređenje i prigodna ponuda opatijskih trgovina, restorana i lokala. U RetrOpatiju se ponovno  uključila i Javna vatrogasna postrojba Opatija koja će svoje retro-kamione otvoriti za mališane i zabaviti posjetitelje igrama za velike i male. Program koji će se odvijati na brojnim lokacijama poslužit će kao vremeplov među dekadama dvadesetog stoljeća, a vrhunac ove ‘groznice subotnje večeri’ bit će najveća disco zabava uz DJ Miru Paušića i MC Šajetu pod velikom disco-kuglom na Ljetnoj pozornici. Od 23 sata pa do ranog jutra nizat će se nezaboravni hitovi disco-ere uz koje će se tulumariti kao prije 40 godina i dočekati nedjelju koja će Opatiju iz osmodnevnog putovanja vrhuncima 20. stoljeća vratiti u sadašnjost.

Komentiraj