RetrOpatija Nikad bogatiji program opatijskog tuluma stoljeća

Ovogodišnje izdanje RetrOpatije, omiljene ljetne manifestaciju koja privlači desetke tisuća zaljubljenika u modu, glazbu i životni stil „zlatnih dekada“ dvadesetog stoljeća, kreće ovoga vikenda. Opatijski „party stoljeća“ ponovo će pretvoriti čitav grad u vremeplov, a lokali, trgovine i restorani ponudom i uređenjem bit će  prilagođeni svingerskim dvadesetima, rockerskim pedesetima i šezdesetima ili ludim sedamdesetima. Stotine plesača i oldtimera na ulicama i vrhunski glazbeni program okupit će više od pedeset bendova i potrajati rekordnih osam dana, od subote 22.lipnja do kasnih jutarnjih sati iduće subote 29.lipnja. Toga dana, u završnici RetrOpatije, osmodnevni tulum kulminirat će zabavom na glavnoj ulici zatvorenoj za promet i velikim disco-partyjem na Ljetnoj pozornici.

Subotnji uvod u manifestaciju u parku ispred Paviljona Juraj Šporer dat će u 18 sati DJ Super Saiyan disco, funk i soulnritmovima, a od 21 sat SuperCover Band odjenut će odijela, šešire i sunčane naočale „Blues Brothersa“ te poznati opatijski park ispuniti nezaboravnim hitovima iz vremena tog kultnog filma. Izvrsnu glazbenu ponudu pratit će i ponuda pića i koktela, kao i retro-uređenje parka koji će tijekom narednih tjedan dana biti jedan od centralnih punktova RetrOpatije. Glazbom će odzvanjati i brojne druge pozornice diljem Opatije, na Slatini, na terasama  restorana i hotela, svatko će pronaći nešto za sebe,  a na svoje će doći i ljubitelji „ča-vala“ na velikom finalu Melodija Istre i Kvarnera na Ljetnoj pozornici.

Dan kasnije, u nedjelju 23. lipnja, na pozornici pred Šporerom „ukazat“ će se „Kralj guštera“ Jim Morrison kroz stihove i glazbu jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih bendova 20. stoljeća, koje će izvesti The Doors Tribute Band s početkom u 21 sat. Prije toga, u 18 sati posjetitelje će na razdoblje u kojem su Morrison i kolege vladali rockerskom scenom podsjetiti DJ Super Saiyan i „60s&70s Rock Night“. Žensku snagu rocka nešto dalje, na Slatini, predstavit će The Blondes od 20 sati, a kao i dan ranije, svirat će se u hotelima i restoranima.

Nešto mirniji početak tjedna, uz uživanje u vokalnim i instrumentalnim bravurama, pružit će u ponedjeljak Klapa Baladur i Vedran Ružić Quartet. U sklopu programa „Opatijski vremeplov“, zbivanja će krenuti već u 9 sati kostimiranom vođenom turom sa startom ispod hotela Milenij, u kojoj će ulogu vodiča preuzeti jedna od šest poznatih osoba iz bogate povijesti grada. Glazbenu večer ispred Šporera će u 18 sati otvoriti DJ Alex Ivanov, vokalisti će s repertoarom klasičnih klapskih pjesama početi u 20 sati, a „mačak z Voloskega“ od 21 sat usmjerit će opatijsku retro-priču u jazz vode. Program će se i te večeri odvijati na Slatini i u opatijskim hotelima.

Komentiraj