Renoviranje Realova stadiona koštat će 525 milijuna eura

Pixabay

Najtrofejniji europski nogometni klub Real Madrid objavio je plan renoviranja stadiona Santiago Bernabeu vrijedan 525 milijuna eura.

Radovi bi trebali početi početkom sljedeće godine i trebali bi trajati tri i pol godine. Sama konstrukcija stadiona, koji ima kapacitet za 81.000 gledatelja, ostala bi nedirnuta i na njemu će Real nesmetano moći igrati svoje utakmice.  Oko stadiona će biti izgrađena “školjka”, a novi Santiago Bernabeu bit će potpuno natkriven dok će dio krova biti pomičan.  Osim futurističkog izgleda izvana, novi Bernabeu ponudit će navijačima brojne tehnološke novotarije unutar stadiona.
Predsjednik Reala Florentino Perez ističe da je ovo idealni trenutak da se krene u renoviranje stadiona, jer je klub financijski stabilan, a kamate na kredit bi će fiksne i povoljne. Godišnja rata kredita iznosila bi oko 25 milijun eura, što je manje od četiri posto godišnjih prihoda kluba. Također, predsjednik Reala tvrdi da će im novi Bernabeu omogućiti godišnji prihod od 150 milijuna eura.
Posljednja obnova stadiona Santiago Bernabeu obavljena je 2001. godine.

Komentiraj