Renault Scénic Vision je izrađen od recikliranih materijala i ima napredan pogon na vodik

Screenshot YouTube

Renault je ovaj tjedan predstavio svoj novi futuristički koncept za održivu budućnost – Scénic Vision, prenose uk.news.yahoo.com.

Moderno dizajniran model je izrađen od recikliranih materijala i ima napredan hibridni pogon na vodik. Oko 70 posto dijelova je izrađeno od recikliranog aluminija, čelika, karbonskih vlakana. Ovaj automobil se skoro u potpunosti može reciklirati, a plan je da i baterija bude upotrebljiva nakon što postane beskorisna za pogon.

Mediji izvještavaju da Vision ima ugrađenu bateriju od 40 kWh pa je domet s jednim punjenjem veći od 240 kilometara. Za dulja putovanja i brzo punjenje na raspolaganju je baterija od 16 kW, koja proizvodi dodatnu energiju. Idealna ukupan domet se uz korištenje vodika kreće oko 800 kilometara. Saznaje se da je motor smješten u predjelu stražnjih kotača, vodikove ćelije su naprijed, a pogon može proizvesti ukupnu snagu od 160 kW ili 215 KS.

Iako je vanjski dizajn moderan, samo unutrašnjost ima snažan futuristički naglasak i uređaje ‘slične’ kao i ostali električni automobili. Renault je predstavivši ovaj koncept hrabro zakoračio prema ekološkoj budućnosti, razvoj i nadogradnja sustava još traju i bit će zanimljivo vidjeti kakav će biti krajnji ‘rezultat’.

Komentiraj