Red Fuckers: Besmisleno je da Orijent svoje domaće utakmice odigrava na Kantridi

Autor:

23.09.08.,Rijeka - Stadion Krimeja,16-tina finala Kupa,utakmica izmedju Orijenta i Hajduka.Utakmica je zavrsila pobijedom Hajduka sa 4-1.Navijaci Orijenta Red Fuckers.
Photo: Goran Kovacic/Vecernji list

Goran Kovacic/PIXSELL

Povodom špekulacija da bi Orijent 1919 kvalifikacije za popunu HT Prve lige mogao igrati na stadionu Kantrida ili čak u kampu na Rujevici oglasili su se navijači kluba sa Sušaka.

U priopćenju udruge „Klub navijača Orijenta“ te navijačke skupine Red Fuckers se navodi:

Nogometno igralište Orijent ili poznatije kao stadion Krimeja naš je dom u dobru i u zlu. Igralište sagrađeno početkom 20-tih godna prošlog stoljeća do dana današnjeg sportsko je poprište Orijentaša kroz sve godine postojanja kluba. Nikada nikome nije palo na pamet da zbog ikakvih promocija, uspona i padova, različitih interesa i politike kluba, igra svoje domaće utakmice van stadiona Krimeja. Svjedoci smo apsurda današnjeg vremena gdje se ne poštuju temeljne vrijednosti nogometa i onoga što nogomet čini. Boje, grb, naziv, povijest, te naravno stadion kluba, čine jednu priču u koju se ne smije dirati.

Kako je van pameti da HNK Rijeka pored svog matičnog stadiona igra na nogometnom kampu na Rujevici, tako je jednako besmisleno da Orijent svoje domaće utakmice odigrava na stadionu Kantrida. Apsurdnost hrvatskog nogometa već smo doživjeli nebrojeno puta. Svakako treba istaknuti utakmicu Orijent-Lošinj (27.02.2016.) gdje se Orijent našao u ulozi domaćina na Kantridi, dok se Jadranski derbi Rijeka-Hajduk u isto vrijeme odigravao u kampu na Rujevici. Ne ponovilo se! Na tadašnjoj utakmici jasno smo dali do znanja što mislimo o cirkusu koji se provodi od strane onih kojima je interes ispred kluba, a ništa im nije sveto već bruto i neto.

Crveno bijeli bi svoje utakmice trebali isključivo igrati na nogometnom igralištu Orijent (Stadion Krimeja) bez obzira na rang natjecanja!

Ako Orijent ne može ispuniti uvjete za igranje u višem rangu na vlastitom stadionu, jedino ispravno riješenje je da se natječe u rangu natjecanja koji stadion Krimeja zadovoljava, nebitno radilo se o 1. ,2. ili 8. ligi.

Bez obzira sjedili na drvenim klupama ili novim stolicama, gledali nogomet u blatu do koljena ili na najzelenijem travnjaku, Nogometno igralište Orijent je naš dom.

Odlazak našeg “starčića” sa Sušaka na Kantridu, te preuzimanje uloge domaćina je ujedno i narušavanje nogometne tradicije i povijesti.

Kako bi ovo naše priopćenje bilo u potpunosti jasno, želimo još jednom naglasiti da se ne slažemo da Orijent u bilo kojem trenutku, pa niti privremeno, bude u ulozi domaćina na stadionu Kantrida.

Navedenim jasno iskazujemo naš stav, ali i ne samo naš, već i stav mnogih istomišljenika, simpatizera kluba, pa čak i pratioca drugih klubova koji na ovu suludu ideju gledaju s gnušanjem.

„Kantrida? Ne, hvala! Vidimo se na Krimeji!“ – zaključuje se u objavi Red Fuckersa.

Orijent 1919 je zauzimanjem treće pozicije u zaključenoj sezoni Druge HNL izborio pravo da igra kvalifikacije za popunu najvišeg ranga natjecanja protiv devetoplasirane momčadi HT Prve lige. Prethodno klub treba dobiti i licencu za Prvu HNL, a prvostupanjsku odluku o tome će saznati u petak, 15. svibnja. Obzirom da Krimeja kao matični stadion ne zadovoljava uvjete klub je kao zamjenski prijavio Kantridu u koju je također potrebno izvršiti ulaganje od oko 1,5 milijuna kuna (brojači i semafor) kako bi se na njoj mogao igrati prvoligaški nogomet.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.