RASKOL U STRANCI! Raspudići izlaze iz Mosta zbog svađe s Miletićem?; oglasio se Petrov

Autor:

17.4.2024., Zagreb - Docek izbornih rezultata za Hrvatski saboru u stozeru Mosta, Hrvatskih suverenista, Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Nezavisne liste mladih (NLM) u Peronu 16 u MAgazinskoj ulici 16. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, nakon svađe oko sastavljanja lista za EU izbore, Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić napuštaju stranku. Doduše, Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u Mostovom saborskom klubu kao nezavisna iako je javnost percipira kao mostovku.

Drama je započela jučer navečer na sastanku Predsjedništva Mosta. Na njemu je trebalo utvrditi konačnu listu Mostovih kandidata za EU parlament, a dogovor se zakomplicirao verbalnim okršajem između Marina Miletića i Marije Selak Raspudić.

Miletić se otvoreno pobunio protiv kandidata koje je predlagala Marija Selak Raspudić. Kao kamen spoticanja navodi se to što je Marija Selak Raspudić, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, zagovarala svoga supruga Ninu Raspudića na listi za Euro parlament, dok je Miletić inzistirao da to bude on sam. Nakon sukoba s Miletićem, Marija Selak Raspudić demonstrativno je napustila sjednicu.

Danas se nitko od mostovaca ne javlja. Pokušali smo ih kontaktirati, ali Nini Raspudiću je isključen mobitel, dok Marija Selak Raspudić, Nikola Grmoja i Marin Miletić ne odgovaraju na pozive. Ipak, Marija Selak Raspudić najavila je za srijedu u 10.30 konferenciju za medije povodom predaje lista za EU izbore.

Jutarnji navodi da se u pozadini sukoba ne radi o razlikama u političkim stavovima, već dio mostovaca brinu ambicija Nine Raspudića i strah da bi u nekom trenutku mogao preuzeti dominaciju u stranci.

‘O Raspudićima, sutra’

Mostov šef Božo Petrov kasnije je kazao za medije da je Marin Miletić na listi za europarlamentarne izbore, a na pitanje novinara što je s Raspudićima nije htio reći ništa.

“O tome ćemo sutra. O toj temi ćemo sutra pričati. Ne znam što vam nije jasno. Sada neću ništa govoriti. Imamo za sutra zakazanu konferenciju za medije”, rekao je Petrov.

Most je za sutra sazvao konferenciju za medije u 11:30 u Mostovim prostorijama na adresi Draškovićeva 23, a zanimljivo je da je i Marija Selak Raspudić također sazvala presicu u saboru sat vremena ranije s naglaskom da će tema biti predaja lista za EU izbore.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 4 tjedna

Ma ljudi, radi se o 9000 eura NETO na mjesec za nikakav rad, samo glumatanje. To je lova... oko love se sve vrti i okreće. Mislim da je počelo klanje oko pozicija na listama za Eurolovu. Realno svim tim kreaturama jebe se za Hrvatsku i narod.