AUUU! Raspudić: ‘Suce Ustavnog suda viđam po noći kako se smucaju u nekim čudnim razgovorima’

Autor:

02.04.2024., Zagreb - U sjedistu MOST-a Nikola Grmoja i Nino Raspudic odrzali su konferenciju za medije Photo: zeljko Hladika/PIXSELL

zeljko Hladika/PIXSELL

Mostov kandidat Nino Raspudić izjavio je u subotu kako odluka Ustavnog suda da predsjednik Republike Zoran Milanović ne može biti mandatar nema nikakvo uporište u Ustavu i zakonima, ustvrdivši da je Ustavni sud parapolitičko tijelo koje pod krinkom ocjene ustavnosti kroji politike.

Nikakvo uporište za to nema u Ustavu i zakonima, kao što nitko u Hrvatskoj nije shvatio njihovu odluku da se poništi naš referendum. Dakle, to je parapolitičko tijelo isluženih HDZ-ovih kadrova, dijelom i SDP-ovih, koji bi pod krinkom ocjene ustavnosti krojili politike u Hrvatskoj”, rekao je Raspudić na konferenciji za novinare.

To je ocijenio skandaloznim i nazvao Ustavni sud “najsramotnijom institucijom u Hrvatskoj“. Mi odavno govorimo da bi ih trebalo ukinuti i prebaciti ovlasti na Vrhovni sud, poručio je.

Žalosnom je ocijenio fotografiju koju je podijelio Milanović na kojoj predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović sjedi s HDZ-ovim ministrima Olegom Butkovićem i Brankom Bačićem.

“To su važni politički akteri koji su imali istaknutu ulogu u kampanji, poput Butkovića, a onda ga u ležernoj, ljetnoj atmosferi vidimo s predsjednikom tog istog Ustavnog suda”, kaže Raspudić.

PLJUŠTE REAKCIJE Ustavni sud i dalje glavna tema, objavljena zanimljiva fotografija. Oglasio se i Pupovac

Dodao je kako to nije ništa novo ustvrdivši kako ih “viđa po noći kako se smucaju u trenirkama, u nekim čudnim noćnim razgovorima. Znamo mi što je Ustavni sud, kako se bira, kakve odluke donose i zašto ih treba raspustiti”.

Govoreći o rezultatima parlamentarnih izbora i razgovorima oko formiranja vladajuće većine, rekao je kako su u Mostu spremni na širi antikorupcijski dogovor kako bi se HDZ poslao u oporbu, ali pritom ne može Milanović biti kandidat za premijera.

U toj priči vide sve koji su kritizirali HDZ kao kriminalnu i koruptivnu strukturu koja uništava Hrvatsku, a to su svi od Domovinskog pokreta, preko centra pa na lijevo.

“Ne možemo imati partikularnu lijevu vlast, kao što ne možemo imati partikularnu vlast koja bi provodila naše politike, ali možemo naći zajednički antikorupcijski nazivnik da se HDZ pošalje u oporbu, da se sasiječe kriminala koruptivna hobotnica, da se pročiste institucije”, poručio je.

KAKVO DRUŠTVANCE! Od ove fotografije Bačića, Šeksa i Šeparovića užarile se društvene mreže: ‘Do kad će nas gaziti?’

Kaže kako je najlogičnija opcija da premijer bude najprepoznatljivija osoba, koja ne mora nužno biti iz stranke s najviše mandata, a u Mostu su otvoreni za razgovor sa svima.

“Nećemo prejudicirati, treba vidjeti tko je spreman sjesti za stol, a prije svega to je pitanje osam zastupnika manjina – hoće li otići s HDZ-om i vrlo vjerojatno Domovinskim pokretom, koji je očito u nekom već ranijem dogovoru, ili su spremni za promjene”, rekao je Raspudić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Veronica

prije 1 mjesec

Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.