Ranogajec: “Da je Vlada počela naređivati, ne moliti vjerujem da bi situacija bila bolja”

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec gostovao je u petak u Dnevniku N1 televizije, gdje je komentirao Vladine mjere za očuvanje tvrtki, ne samo radnih mjesta.

Ranogajec je kazao da će u subotu, zbog novih mjera za suzbijanje epidemije, svoja vrata zatvoriti oko 14 tisuća objekata. “U velikim smo problemima, jer nismo očekivali da se ovo ponovno dogodi. Mi želimo sačuvati radna mjesta, ali i poslodavce”, rekao je predsjednik HOK-a.

Dodao je da su na sastanku s predstavnicima Vlade raspravljali o cijelom sektoru. “Ne staje samo ugostiteljstvo, staje i ponuda svega što se vezuje na ugostiteljstvo. Vjerujem da ćemo do ponedjeljka imati nekakvo zadovoljstvo i na jednoj i na drugoj strani”, rekao je.

Ističe da vima koji su ostali raditi to puno znači. “Oni su na riziku tržišta, ali sve je to neizvjesno i to nas muči. Zato smo Vladi poslali upit za obeštećenje onih koje su zatvorili. Moramo govoriti i o drugim branšama, obrtnicima koji su čekali Advent, koji su cijele godine stvarali da bi ponudili svoje proizvode, o onima koji rade – ali im je smanjen obim rada… Da je Vlada počela naređivati, ne moliti vjerujem da bi situacija bila bolja. Molim da se drastično kazne svi koji krše mjere, oni koji iz ilegalnih garaža ili točionica počnu raditi, jer će to biti potpuno krah”, zaključio je Ranogajec.

Komentiraj