Racija na neonaciste u Italiji, zaplijenjena čak i jedna raketa zrak-zrak

Talijanska policija objavila je u ponedjeljak da je pronašla veliko skladište oružja tijekom racije protiv neonacista, a među oružjem se našla i raketa zrak-zrak.

Pripadnici posebnih policijskih snaga proveli su pretrese na području sjeverne Italije, nakon istrage o suradnji nekoliko talijanskih državljanina s proruskim separatistima u istočnoj Ukrajini, stoji u policijskom izvješću.

Uhićena su trojica muškaraca od kojih je jedan djelatnik carinskih službi koji se ranije kandidirao za mjesto u parlamentu, na listi stranke krajnje desnice.

Tijekom pretresa, policija je otkrila Matra raketu zrak-zrak francuske proizvodnje za koju se čini da je nekada pripadala katarskim oružanim snagama.

Daljnje provjere su pokazale da je oružje bilo ispravno no da u njima nije bilo eksplozivnog punjenja.

Policija je rekla da su osumnjičeni pokušali prodati raketu putem mreže WhatsApp.

Od ostalog oružja, otkriveno je 26 pištolja, 20 bajuneta, 306 komada dijelova pištolja te više od 800 metaka različitih kalibara.

Oružje je uglavnom bili porijeklom iz Austrije, Njemačke i Sjedinjenih Država.

Policija je zaplijenila i kolekciju nacističkih memorabilija.

“Policijska istraga je uslijedila zbog aktivnosti nekoliko talijanskih državljana koji se povezuju s ekstremizmom te koji su sudjelovali u oružanom sukobu u ukrajinskoj regiji Donbas”, rekla je policija.

Više od deset tisuća ljudi je poginulo od 2014. boreći se u sukobu između proruskih separatista i ukrajinskih snaga u istočnoj Ukrajini.

Komentiraj