Puljak ima izgleda za pobjedu u Splitu

Uđe li u drugi krug s favoritom Vicom Mihanovićem iz HDZ-a, kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak ima šansu pobijediti, jer je anketa agencije Promocija plus koju je u ponedjeljak navečer objavio RTL pokazala da u drugom krugu Mihanović dobiva 42,6, a Puljak 40,3 posto, što je unutar statističke pogreške, koja je gotovo četiri posto.

Anketa RTL-a pokazala je da Vice Mihanović u prvom krugu dobiva 23, 8 posto glasova, a slijede ga Puljak s 15,4 i Željko Kerum s 14,5 posto.
SDP-ov kandidat Ante Franić je na 11,2 posto, slijedi Jakov Prkić (8,7 posto), aktualni potpredsjednik Gradskog vijeća, sada kandidat opcija Možemo, Nove ljevice i Pametnog za Split i Dalmaciju. 6,6 posto ima nezavisna Branka Ramljak, bivša povjerenica za Split, dok je Nansi Ivanišević, bivša HDZ-ova ministrica, sada kandidatkinja Domovinskog pokreta na 3,6 posto. Svi ostali kandidati niže su od toga.

Prema istraživanju, najizglednija opcija u drugom krugu su Vice Mihanović i Ivica Puljak. U tom srazu Mihanović dobiva 42,6 posto, a Puljak 40,3 posto. U slučaju sraza Mihanovića i Keruma, kandidat HDZ-a osvaja 46,7 posto, a bivši gradonačelnik 24,2 posto.

Za gradsko vijeće, lista HDZ-a osvaja 27,3 posto, SDP-HSU 15,6 posto, koalicija platforme Možemo, Nove ljevice i Pametno za Split i Dalmaciju 10,7 posto, a Kerumova Hrvatska građanska stranka 9,2 posto, dok lista Centra stoji dvostruko lošije od svog kandidata za gradonačelnika Ivice Puljka, i osvaja 7,9 posto.

Prag prelazi MOST s 5,8 posto, a na rubu je Lista grupe birača Tomislava Mamića (4,9 posto) koji podržava Branku Ramljak, a neodlučnih je nezanemarivih 9 posto.

Komentiraj