Pukao magistralni cjevovod u Zagrebu. 12 kvartova bez toplinske energije

Autor:

14.10.2014., Slavonski Brod - Sluzbeno zapocinje sezona grijanja u gradskim kotlovnicama. U Brodplinu kazu da prebacivanje automatske regulacije grijanja s ljetnog na zimski rezim rada u svim toplinskim postanicama obavljati ce se 16. i 17. listopada , tako da ce do kraja tjedna grijanje biti ukljuceno svim krajnjim kupcima toplinske energije u Salvonskom Brodu. rPhoto: Ivica Galovic/PIXSELL

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Magistralni cjevovod koji prolazi kroz zagrebački gradski vodovod puknuo je. On ujedno prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb, te je stoga, kako je izvijestilo HEP  Toplinarstvo, prekinuta isporuka toplinske energije na zapadu Zagreba.

Svi krajnji kupci privremeno su sada bez toplinske energije. Naselja koja snose posljedice toga su:  Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Stagliše, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice. HEP Toplinarstvo također je poručilo kako su zbog puknuća poplavljena proizvodna postrojenja Elektrane. Zbog sigurnosnih razloga, ona su se morala odmah isključiti.

Za sada detaljnije istražuju okolnosti kvara, te će se nakon toga sanirati sve što je potrebno i ponovno uspostaviti isporuka toplinske energije. Tako barem kažu za sada iz HEP toplinarstva.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.