Prvi kolumbijski igrači stigli na Šubićevac

Dok se od strane Gradskog vijeća Grada Šibenika očekuje potvrda da se može pristupiti potpisivanju ugovora o prodaji dionica HNK Šibenika kolumbijskim investitorima okupljenima u tvrtki Football Smart International na Šubićevac su u režiji budućih većinskih vlasnika stigli prvi igrači.

Članovi Narančastih za sljedeće dvije sezone su tako postali Juan Camilo Mesa Antúnez, Juan Diego Nieva Guzmán i Yeferson Andrés Contreras Villamizar koji su došli na posudbu iz Americe de Cali.

Juan Camilo Mesa Antúnez je stoper koji može igrati i u vezi, visok je 1.85m, a rođeno 23.2.1998. u Los Patiosu, predgrađu Cúcute, gradu na sjeveru Kolumbije, na samoj granici s Venezuelom. Mesa je u Cúcuti igrao do U-17 kategorije, nakon koje, u 2016., prelazi na drugi kraj države – u U-20 kategoriju Américe de Cali. América se, premda je jedan od najuspješnijih klubova u Kolumbiji tada borila za povratak u prvoligaško društvo (na kraju i uspješno). Ne zadržava se dugo, u 2017. se vraća bliže kući u U-20 kategoriju Atlética iz Bucamarange. Tamošnji ga prvoligaš stavlja u ekipu za kup, gdje je standardan, a ubrzo i debitira u ligi, ali nakon dva ligaška nastupa ispada iz ekipe, te nedugo potom odlazi iz kluba – iz financijskih razloga.

Našao se u limbu godinu dana, pokušavao i drugdje, ali ga na kraju, u svibnju 2018. América de Cali vraća u U-20 ekipu. Pred kraj sezone debitira i za njihovu prvu ekipu, ušavši s klupe jednom tog studenog. U 2019. se, nakon što je prerastao mlađe kategorije, našao u kadru prve ekipe. Tu je u startu igrao redovito u kupu, uglavnom grijao klupu, povremeno ulazio, ali se našao i tri puta u prvih jedanaest. Ipak, krajem ljeta se ozlijeđuje te propušta ostatak sezone na kraju koje je América postala prvak Kolumbije. U 2020. jednom tek ulazi s klupe, prije nego što je sezona prekinuta, i to na par minuta. Iako se ne može reći da je dobio previše prilika u Caliju, možda i spletom okolnosti, ipak se radi o jednom od najjačih klubova Kolumbije i mogao bi se pokazati kao zanimljiv igrač.

Juan Diego Nieva Guzmán je, za razliku od Juan Camila domaći momak iz Calija, rođen tamo 13.2.1999. Ovaj je defenzivni vezni, visok 1.78m prošao i školu Américe. U 2018. je počeo ulaziti u kadar prve ekipe, uhvatio četiri nastupa, a i dobio poziv u kamp U-20 reprezentacije. Prošle je sezone bio treći izbor na defenzivnijim veznim pozicijama iza iskusnijih Paza, Sierre i Carrascala, ali je došao do 15 nastupa ukupno, primarno pred kraj sezone. Ipak, América dovodi još dvojicu na te pozicije – Jaramilla iz Milionariosa i Čileanca Ureñu, te tek dolazi do minuta u zadnjoj utakmici pred prekid sezone. Kao i Juan Camilo treba seniorske minute da pokaže što zna.

Ofenzivac Yeferson Andrés Contreras Villamizar rođen je 10.8.1999. u Cúcuti. Visok 1.78m, čini se da je neko vrijeme bio u školi Américe, prije nego što je debitirao u 2018. i u prvoj ekipi, dva puta ušavši s klupe. Prošle se sezone nije mogao probiti do prve ekipe, tek je par puta sjedio na klupi, pa su ga poslali na posudbu u drugoligaški Orsomarso. Šest puta je zaigrao za njih prije kraja sezone i dva puta zabio. Početkom 2020. poslan je dalje na posudbu u SAD – u “drugoligaški” Indy Eleven. Ipak, tek je jednom stigao nastupiti za njih prije nego što je liga prekinuta i vraća se ovoga ljeta u Cali. On je zasad, gledajući karijeru, nekako najnedorečeniji od trojice, ali ne bi smjeli isključiti i veći motiv radi toga.

Šibenik možda neće nužno dobiti u njima instant-pojačanja, ali do kraja posudbe svašta se stigne dogoditi.

Komentiraj