Prosvjed poljoprivrednika zbog afričke svinjske kuge: Nezadovoljni su politikom i mjerama, najavljuju borbu

Autor:

31.10.2023.,  Otrovanec  - Marijan Sesvecan vec 25 godinama uzgaja svinje i ima uspjesan tov, ali sada strahuje za buducnost, odnosno od slavonskog scenarija i moguceg sirenja bolesti africke svinjske kuge.  Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Poljoprivrednici su za 10 sati najavili početak prosvjeda diljem zemlje zbog neslaganja s politikom i mjerama koje se provode u borbi protiv afričke svinjske kuge.

Prosvjede organiziraju Stožer za obranu hrvatskog sela i novoosnovani Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje. Najavljuju i dolazak ispred Ministarstva poljoprivrede.

“Mi prosvjedujemo i dalje i nećemo ići dok god ne budemo dobili bilo kakvu naznaku, ali ne nikakva obećanja, tapšanje po ramenu i tako dalje nego konkretno”, poručio je Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela.

“Ima dosta nepravilnosti u toj poljoprivredi, dosta je mladih ljudi otišlo van zbog tih nepravilnosti. Nadamo se da ćemo poboljšati stanje u Slavoniji ovim sindikatom tako da idemo korak po korak, a sutra je velika borba”, rekao je uoči prosvjeda Duško Pavlik, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, prenosi HRT.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.