Ekipa emisije ‘Provjereno’ razgovarala je s obitelji ubijenog trogodišnjeg dječaka iz Pule.

Jedan od sugovornika, koji je želio ostati anoniman, dobro je upoznat s radom institucija u Puli te tvrdi kako svi sve znaju. Kaže i da su poznati detalji koji ukazuju kako je majka bila nepodobna za odgoj djeteta.

“Ima nekakvu dijagnozu bipolarne ličnosti i bavi se navodno prostitucijom”, ispričao je novinarima Provjerenog.

“Priča ide da ga je htjela našopati rakijom i tabletama i da je mali pao u nesvijest. Kad se dijete probudilo iz kome, ona je rekla: ‘Što si još živ?’. I da je on tada rekao: ‘Mama šta ću ja umrijeti?’, i da je ona tada izgubila razum i počela ga gušiti”, priča Kristijan, glazbenik i aktivist iz Pule.

Chiarina majka Rita Rojnić u telefonskom je razgovoru potvrdila kako ima dokumente koji dokazuju da je Centar za socijalnu skrb Pula sve znao i da ih je upozoravala kako se Chiara ne može brinuti za sebe, a kamoli dijete. Telefonski su i ona i njezina druga kći, Chiarina polusestra, potvrdile da je Chiara bila loše i da se to znalo. ‘Provjereno’ je dobilo i informaciju da je Chiara bila u postupku oduzimanja poslovne sposobnosti.

Kadifa Pašić, teta ubijenog dječaka, iznijela je svoju stranu priče.

“Denis će zauvijek ostati našim srcima. Mi ga nikad nećemo zaboraviti i on će zauvijek živjeti s nama. Jako sam loše. Danima sam loše, ali se držim jer nema pomoći Denisu ako još budemo i plakali. Mi svi sad moramo biti jaki da se to sad obavi kako treba. Najteže je mojoj majci i mom bratu koji je dolje zatvoren”, rekla je u suzama, a informaciju da je Chiara sina navodno trovala tabletama kratko je prokomentirala: “To još ne znamo…”.

“Varala je mog brata, pronašao ju je u kući s drugim čovjekom. Pretukao ih je i otišao se prijaviti na policiju te su ga osudili”, kaže.

Kadifa Pašić kaže da je i Centar za socijalnu skrb u BiH znao za njihov slučaj.

“Čak je i moj brat rekao da se boji za dijete. Nije da smo išta tajili. A kad su došli ovamo (u Pulu), kako smo uopće mogli znati da se nešto događa…”, kaže Kadifa Pašić.

Komentiraj