Tribeca Film Festival će se predstaviti u proširenom internetskom izdanju

facebook.com

 

Tribeca Film Festival je nakon nedavne najave da će se održati online proširio svoj program.

U suradnji i uz tehničku podršku YouTubea događanje Tribeca Industry Extranet Resource Hub je dobilo novo ime ‘We Are One: A Global Film Festival’.

Promjene je najavila Jane Rosenthal, jedna od osnivačica nezavisnog filmskog festivala u New Yorku.

Desetodnevni festival će početi 29. svibnja na YouTubeu i predstavit će neke od produkcija, koje su trebala biti prikazane na filmskim festivalima u Cannesu, Torontu i Veneciji. 

Mediji naglašavaju kako će “Tribeca” ipak ostati vjerna svom formatu kratkih, dokumentranih i glazbenih filmova. 

Program je besplatan za gledatelje, a donacije će ići za fond Svjetske zdravstvene organizacije.

Prije izbijanja pandemije je najavljeno kako publika može očekivati premijere dokumentarnih filmova o poznatim glazbenicima i glumcima.

Isticalo se kako će Pharrell Williams biti predstavljen kroz koncertno-glazbeno ostvarenje ‘Hydration’. Film ‘Citizen Penn’ će otkriti pozadinu humanitarnog rada poznatog glumca Seana Penna na Haitiju. Sudionici festivala će dobiti uvid u život poznatog rapera DMX-a u filmu ‘Don’t Try to Understand’.

Grupa ‘Migos’ bi trebala otkriti priču o nakitu u hip hop kulturi, a projekt ‘Somebody Up There Likes Me’ je snimljen na temelju intimnih razgovora s legendarnim rockerom Ronniem Woodom.

Pisalo se i o filmu ‘Brian Wilson: Long Promised Road’ u kojem se jedan od osnivača Beach Boysa vozi kroz Los Angeles u društvu dugogodišnjeg prijatelja Jasona Finea, urednika časopisa Rolling Stone.

Komentiraj