Premijera omiljenog ‘Malog princa’ u HNK Ivana pl. Zajca

Dražen Šokčević

Predstava ‘Mali princ’ u adaptaciji Ivane Đule i režiji Renate Carole Gatice će biti premijerno izvedena u srijedu 4. prosinca na velikoj pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

Bezvremensko djelo Antoinea de Saint-Exupéryja prilagođeno je za kazališne daske u koprodukciji Hrvatske i Talijanske drame te Riječkog kazališta mladih “Kamov” HNK Ivana pl. Zajca i INK – Gradskog kazališta Pula.

“Malo je takvih priča koje smo u djetinstvu pročitali, a čitamo i danas, iznova i iznova. Priča o malom biću s asteroida B612 nikada neće zastarjeti. Ona je tu za svaku novu generaciju i za sve nas koji je ponovno čitamo nekim novim klincima. Jednako dirljiva i jednako potrebna za odrastanje. Uči nas da osjetimo odgovornost jedni za druge i da smo svi zajedno odgovorni za planet na kojem živimo. Mali princ postao je za ljude cijelog svijeta simbol velikodušnosti, prijateljstva, solidarnosti i brige za jedan bolji i pravedniji svijet“, ističe autorica adaptacije i dramatuginja.

Vanja Paulić, polaznik Riječkog kazališta mladih „Kamov“, koji će se s Lukom Babićem izmijenjivati u ulozi Malog princa, kaže:

Ulogu Avijatičara igra Edi Ćelić, a Kralja Predrag Sikimić. Poslovni čovjek je Giuseppe Nicodemo, Geograf je Anton Plešić, Uobraženku tumači Sabina Salamon, a Zmiju Serena Ferraiuolo. Scenografiju potpisuje Breza Žižović, a kostimografiju Desanka Jovanović. Skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, koreografkinja je Andrea Gotovina dok su oblikovatelji svjetla Dario Družeta i Dalibor Fugošić.

Nakon predstave na hrvatskom, u veljači sljedeće godine premijerno će biti izvedena i inačica na talijanskom jeziku, ‘Il piccolo principe’.

Komentiraj