FaH

PREMIJERA: Komična opera “Pimpinone” idući tjedan u Maloj sceni

Zagrebačko kazalište Mala scena najavljuje u četvrtak, 30. ožujka svoju petu opernu premijeru namijenjenu mladima i odraslima, komičnu operu “Pimpinone” Georga Philippa Telemanna u režiji Frane Marije Vranković, s kojom će diplomirati tri mlade operne pjevačice.

Kako se ističe u najavi, riječ je o Telemannovoj uspješnici koja je u Hrvatskoj dosad postavljena samo jednom, pa se činila iznimno prigodnom za obilježavanje 250. godišnjice smrti tog baroknog skladatelja.

Petu glazbeno-scensku produkciju Male scene od 2013. postavlja redateljica Frana Marija Vranković, kojoj je to četvrta suradnja s kazalištem na Medveščaku, a koja je radnju odlučila prebaciti u današnje, moderno okruženje u kojem vlada tehnologija.

Tako, u njenoj inscenaciji, usamljeni bogataš Pimpinone postaje usamljeni “kompjuteraš” i zaljubljenik u Star Trek, a služavka koja se pokušava bogato udati njegova lijena, lijepa i vrckava čistačica Vespetta, koju je pronašao preko telemarketinga.

Gledajući njegov Facebook, profil Vespetta otkrije da je Pimpinone bogat. Kako bi se dokopala njegovog bogatstva nastoji ga zavesti i navesti ga da je oženi. Nakon što je opčinjeni Pimpinone zaprosi, Vespetta nastoji upravljati njegovim životom.

Tri mlade operne pjevačice Valentina Mekovec, Maja Mužar i Manda Sviben utjelovit će ulogu Vespette te će s tom produkcijom i diplomirati, uz glazbeno vodstvo i klavirsku pratnju nagrađivanog pijanista Ivana Pernickog.

U ulozi Pimpinonea zagrebačkoj će se publici predstaviti mladi pjevači Josip Roša i Filip Sever.

Scenografkinja je Marta Crnobrnja a kostimografkinja Anamarija Filipović-Srhoj.

Produkcija je nastala kao suradnja Male scene i udruge “Sve ostalo je glazba”.

Komentiraj