Premijer najavio ukidanje covid potpora za neke djelatnosti: “Moramo se prilagoditi okolnostima”

U uvodom obraćanju sa sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković najavio je ukidanje dijela državnih potpora za očuvanje radnih mjesta za koje je do sada utrošeno, napomenuo je, 18 milijardi kuna.

“Obuhvatili smo svako drugo radno mjesto u Hrvatskoj, 720.000 radnih mjesta, 92 posto tvrtki”, rekao je i dodao da je “Vlada odlučna i dalje raditi na zaštiti potrošača, a ukoliko je potrebno ići će i prema zakonskim izmjenama”.

“Relaksiranjem mjera dolazimo u situaciju da ćemo se prilagoditi okolnostima što se tiče potpora. Za kolovoz ćemo naravno ostati u ovom iznosu koje su bile 4.000 kuna, s obzirom da sada dolazimo do normalnog režima rada od 1. rujna, za rujan bi te mjere ostale samo za event industriju, putničke agencije i noćne klubove”, rekao je premijer.

S obzirom na to da je od 1. rujna dozvoljen rad kafića u potpunosti, ne više samo njihovih terasa, među onima koji neće više primati potporu su i ugostitelji.

Do sada je vladimim mjerama bilo obuhvaćeno oko 70.000 radnika dok će od sada Vlada sufunancirati samo one tvrtke koje su zaista oštećene. Potpore će tako od rujna primati oko 40.000 radnika. Naime, ugostiteljski lokali dobit će još potpore za kolovoz, a od rujna za njih potpora više nema.

Plenković o ukidanju prešutnih prekoračenja: “Naći ćemo rješenje, egzistencija građana neće biti ugrožena”

Komentiraj