Premier liga dobila dopuštenje vlade za nastavak sezone tijekom lipnja

Premier liga i Championship su dobili službeno odobrenje vlade da nogometnu sezonu mogu nastaviti tijekom lipnja. Ministar kulture, medija i sporta Oliver Dowden se danas putem video linka sastao s predstavnicima Engleskog nogometnog saveza i liga te je dao odobrenje tzv. Projektu Restart. Ujedno je zatražio da TV prijenosi utakmica budu raspoloživi široj publici.

“Vlada je otvorila vrata da se natjecateljski nogomet na siguran način vrati tijekom lipnja. Povratak bi trebao uključiti i prošireni pristup za navijače kako bi mogli uživo pratiti utakmice, kao i da financijska korist od njega bude namijenjena široj nogometnoj obitelji. Sad su na potezu nogometne vlasti da dogovore posljednje detalje svog plana. Postoji zajednička dobra volja da se ovo ostvari u korist navijača, nogometne zajednice i nacije u cjelini. Vlada i naši medicinski stručnjaci nastavit će nuditi smjernice i podršku prije bilo kakve konačne odluke kojom bi se planovi mogli provoditi. Svi smo se složili da ćemo ići naprijed samo ako je to sigurno, zdravlje te dobrobit igrača, trenera i osoblja su nam na prvom mjestu.” – rekao je Dowden.

Klubovi Premier lige razmatraju soluciju da se preostala 92 susreta igraju na neutralnim stadionima pred praznim tribinama. Utakmice bi se organizirale na način da nijedan klub ne bi igrao na svom stadionu, a u obzir bi došli oni objekti koji su smješteni izvan urbanih sredina. Većina klubova još uvijek nije započela s trenažnim procesima, a nije finaliziran ni zdravstveni protokol koji bi uključivao redovita testiranja igrača.

Službene odluke saveza o nastavku natjecanja:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Farski otoci – od 9. svibnja
– Njemačka – od 16. svibnja
– Mađarska – od 23. svibnja
– Češka – od 23. svibnja
– Danska –  od 28. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Austrija – od 29. svibnja
– Hrvatska – od 30. svibnja
– Srbija – od 30. svibnja
– Izrael – od 30. svibnja
– Crna Gora – od 1. lipnja
– Portugal – od 4. lipnja
– Bugarska – od 5. lipnja
– Švicarska – od 19. lipnja
– Turska – od 12. lipnja
– Italija – od 13. lipnja
– Norveška – od 16. lipnja
– Slovenija – nastavak tijekom lipnja
– Engleska – nastavak tijekom lipnja

Ljestvica:

Komentiraj