22:00 Umorni Ogulin tone u san. Stigla je vojska, 50-tak vojnika skrbi o gradu. Tu su i amfibije.

19:00 U Ogulinu je poplavljeno oko 200 kuća, dio ulica je pod vodom i do njih se ne može doći. Stanovnicima na poplavljenom području, koji nisu napustili svoje domove, HGSS-ovim čamcima se dostavlja hrana. Na dijelu poplavljenog područja stanovnici su bez struje i pred njima je teška noć.

Premjer Andrej Plenković obišao je poplavljena područja i obećao pomoć, javlja naš reporter Antonio Zavada. Usisivači za isušivanje polavljenih objekata nalaze se u Zadru gdje je bila prva velika poplava i oni će, najavljeno je, što prije biti prebačeni u Ogulin.

Premijer je najavio da će se cijelo karlovačkao područje, koje je više puta bilo poplavljeno, proglasiti strateškim porjetkom te da će resorna tijela dobiti zadaću da na tom području podignu pripravnost što je više moguće, javlja N1 (VIDEO).

16:00 Premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić stigli su u Ogulin koji je zahvatilo jako nevrijeme i izlila se rijeka Dobra.

U tijeku je sastanak kriznog stožera.

Kako je MORH ranije objavio, pripravno je i 100 pripadnika Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH s pripadajućom opremom i strojevima, koji su spremni za angažman u sanaciji poplavljenih područja, javlja N1 televizija.

 

Komentiraj