Davor Javorovic/PIXSELL

PREDSJEDNICA ČESTITALA VUČIĆU “Vjerujem kako ćemo u zajedničkim radom pridonositi unaprjeđenju hrvatsko-srbijanskih odnosa”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je u ponedjelja čestitku novoizabranom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Grabar Kitarović je poručila kako vjeruje da će zajedničkim radom pridonijeti unaprjeđenju sveukupnih hrvatsko-srbijanskih odnosa, te rješavanju preostalih otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije.

Čestitku hrvatske predsjednice prenosimo Vam u cijelosti:

“Upućujem Vam srdačne čestitke povodom Vašeg izbora na dužnost predsjednika Republike Srbije. Uvjerena sam kako ćete na toj odgovornoj dužnosti uspješno raditi za sveukupni napredak Vaše države i za dobrobit svih njezinih građana.

Vjerujem kako ćemo u predstojećem razdoblju zajedničkim radom pridonositi unaprjeđenju sveukupnih hrvatsko-srbijanskih odnosa, u čemu nam naše manjinske zajednice mogu biti poseban i trajan temelj. Isto tako, izražavam nadu u iznalaženje rješenja za rješavanje preostalih otvorenih pitanja koja opterećuju odnose između dviju susjednih država, a u duhu našeg ranijeg dijaloga i Deklaracije o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije, potpisane u Subotici 20. lipnja 2016. godine.

Isto tako, i u ovoj prigodi želim naglasiti kako Republika Hrvatska podupire proces europskih integracija Republike Srbije i spremna je nastaviti prenositi stečena znanja i iskustva iz zahtjevnog procesa koji je i sama nedavno prošla. Vjerujem kako ćemo uspješno surađivati i u okviru Procesa Brdo-Brijuni kao formata koji ima izniman značaj za dijalog o jačanju suradnje i stabilnosti jugoistočne Europe te potvrđivanje perspektive njezine konsolidacije u okviru Europske unije”, napisala je Grabar Kitarović.

Komentiraj