NACIONAL OTKRIVA zašto je HŽ Cargo od 1. rujna ostao bez značajnog dijela poslova željezničkog prijevoza u i iz Luke Ploče, koji se procjenjuje na 30 posto ukupnog tereta i 5 posto ukupnih prihoda HŽ Carga, mastodonta u kojem se sada bave izborom nove uprave

Dok još uvijek traje proces imenovanja nove Uprave, HŽ Cargo ostao je od 1. rujna bez značajnog dijela poslova željezničkog prijevoza tereta u i iz Luke Ploče jer mu je ugovor o prijevozu sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine preoteo privatni prijevoznik PPD Trans. Time je HŽ Cargo koji se ionako bori s ogromnim poslovnim problemima poput nedostatka kvalitetnih lokomotiva, našao u situaciji da će izgubiti i značajan dio svojih prihoda.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSAŠA ZINAJA I NACIONAL
Podijeli objavu
Prethodni članakEUROBASKET Španjolska polufinalist, Marc Gasol slomio Nijemce
Sljedeći članakOdbijena Liverpoolova žalba na kaznu Maneu
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.