EPA/ROBERT GHEMENT

POŽAR U RUMUNJSKOM NOĆNOM KLUBU Još šest osoba preminulo, nastavljaju se prosvjedi

Još šest osoba podleglo je ozljedama koje su zadobili u prošlotjednom požaru u rumunjskom noćnom klubu. Broj žrtava tako se popeo na 38, prenosi BBC.

Četiri osobe preminule su u bolnicama u Bukureštu, a dvije u Nizozemskoj, gdje su bili na liječenju. Veliki požar započeo je 30. rujna u noćnom klubu u glavnom gradu Rumunjske nakon što je u zatvorenom prostoru upaljen vatromet. Taj je događaj rezultirao masovnim prosvjedima, a rumunjski premijer Victor Ponta podnio je ostavku.

Uhićena su tri vlasnika noćnog kluba pod optužbama da je u klubu bilo previše osoba, a premalo izlaza u slučaju nužde. Istražuje se i je li klub uopće imao dozvolu za održavanje koncerta.

Više od stotinu osoba nalazi se u bolnicama, dok ih je 48 još uvijek u kritičnom stanju. Javnost je ogorčena zbog zabrinutosti da je sigurnost u klubu bila poremećena zbog korupcije, koja je dugo vremena veliki problem u Rumunjskoj. U petak je u Bukureštu održan prosvjed na kojem se, četvrti dan zaredom, skupilo više od deset tisuća ljudi.

Komentiraj