‘Potraga za besmrtnošću’: U Iki 12. i 13. kolovoza Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon

Ovogodišnji Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” bit će održan 12. i 13. kolovoza u prostorijama Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, a glavna glavna tema festivala bit će “Potraga za besmrtnošću.”

Organizatori iz opatijske udruge Kuturni front su najavili predavanja, prezentacije, projekcije, performanse, radionice, kvizove, panel diskusije te su istaknuli da je naglasak na ravnoteži između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz posebnu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona.

Na opatijsku konvenciju dolaze gosti: Guy Gavriel Kay, Steven Erikson, Jacqueline Carey, Ian Gibson, Gillian Polack, Shadows of Esteren, Klaudija Čermak, Richard Watson, Dmitrij Gluhovskij, Alexander Freed, Czech Games Edition, Jonathan Stroud, Enis Čišić, Goran Sudžuka, Tad Williams, Sweet Angel Cosplay, Davor Pavuna, Vladimir Paar, Ranko Starac, Korado Korlević, Davor Horvatić, Laini Taylor, Bojana Vukotić i Miroslav Radman.

Počasne gošće ovogodišnjeg Liburnicona su nagrađivana američka književnica i autorica fantastičnih romana za mlade Laini Taylor te Bojana Vukotić ili Banshee Cosplay iz Srbije, koja se bavi izradom kostima i organizira radionice na festivalima fantastike.

Online predavanje ”Besmrtnost: fiktivna i realna“ održat će znanstvenik, molekularni biolog Miroslav Radman.

Kristijana Petrović govorit će o folkloru vampira istočne i srednje Europe, Davor Horvatić će održati predavanje “Fizika besmrtnosti”, dok će Vanesa Ujčić Ožbolt predavati na temu “U potrazi za kozmičkom dugovječnošću.”

Komentiraj