POTPORA PROTIV IS-a: Putin tvrdi da Rusija uz Asada podržava i Slobodnu sirijsku vojsku

FaH

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak da Rusija podržava oporbenu Slobodnu sirijsku vojsku, pružajući joj zračnu potporu, potporu u naoružanju i streljivu u zajedničkim akcijama sa sirijskim vojnicima protiv boraca Islamske države.

Putin je time prvi put kazao da Moskva zapravo podržava protivnike sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u borbi protiv Islamske države. Putin je prošli mjesec kazao da su ruske zračne snage pogodile nekoliko “terorističkih” meta Slobodne sirijske vojske.

Zapadne i arapske države koje izvode zračne napade na Islamsku državu već više od godinu dana kažu da ruski zrakoplovi uglavnom gađaju druge pobunjeničke snage na zapadu Sirije.

“Naše zrakoplovstvo pomaže u udruživanju napora vladinih postrojbi i Slobodne sirijske vojske”, rekao je Putin na godišnjem sastanku u ministarstvu obrane.

“Sada je nekoliko naših postrojbi s preko 5000 vojnika angažirano u ofenzivnim akcijama protiv terorista, zajedno s regularnim snagama, u pokrajinama Homs, Hama, Alep i Raka”, rekao je, govoreći o Slobodnoj sirijskoj vojsci. “Podržavamo je iz zraka, kao i sirijsku vojsku, pomažemo im oružjem, streljivom i pružamo materijalnu potporu.”

Komentiraj