Policija se oglasila o zabrani navijačkih obilježja na utakmici u Kranjčevićevoj

Autor:

02.09.2023.,  stadion Kranjceviceva, Zagreb - SuperSport HNL, 07. kolo, NK Rudes - NK Gorica.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka objavila je u subotu priopćenje u kojem navodi kako je “eventualno nedozvoljavanje unošenja navijačkih obilježja gostujućih navijača isključivo odluka organizatora sportskog natjecanja”.

Naime, priopćenje je objavljeno nakon što je NK Rudeš, koji u nedjelju igra utakmicu  9. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama s početkom u 19,15 sati, objavio da gostujući navijači na zapadnu tribinu nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici neće smjeti ući s obilježjima Dinama.

Policijska uprava Zagrebačka u subotu je demantirala takve navode.

“Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice Supersport HNL-a između NK „Rudeš“ i GNK „Dinamo“, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, sa ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati”, navodi se u priopćenju PUZ-a.

“Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22).”

“Zaključno, u pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku”, dodaje PUZ u svom priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.