Policija prekinula narkolanac: U Opuzenu zaplijenili sto kilograma kokaina skrivenih među bananama

Dubrovačko-neretvanski policijski službenici u nedjelju su zaplijenili oko 100 kilograma kokaina na području Opuzena. Upravo je taj kokain završio u skladištu jedne tvrtke koja se bavi uvozom banana iz Južne Amerike.

Slobodna Dalmacija neslužbeno douznaje da se radi o nastavku akcije iz siječnja kojom je razbijen narkolanac u Metkoviću. Tada su uhićene četiri osobe, a jedan talijanski državljanin već je bio u pritvoru. Policija je u sijčnju zaplijenila oko 146 kilograma kokaina prosječne čistoće veće od 70 posto.

S te dvije zapljene dolazimo do bilance od gotovo 250 kilograma kokaina, koliko se našlo u “kokainskim pošiljakama” na jugu Hrvatske, te osam osoba udruženih u zločinačku organizaciju.

U nedjelju su uhićene tri osobe – iz Zagreba, Metkovića i Komina. Dvojica su radnici u Luci Ploče koji su istovarivali i dopremali kokain.

Policija je došla do saznanja, piše Slobodna, da je kontejnere s bananama i kokainom u Luci Ploče od prošle godine bez kontrole propuštao jedan carinik, aza to je navodno primao 40 tisuća eura. Kokain su potom vadili iz paketa, pa ga preprodavali. Danas uhićeni trojac sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, za što je propisana zatvorska kazna od tri do petnaest godina.

Epidemija hara Europom, ali tone kokaina i dalje pristižu

Komentiraj