Policija nastavlja potragu za muškarcem koji je podmetnuo eksploziv u Lyonu

Policija i u subotu nastavlja potragu za muškarcem za kojega se pretpostavlja da je u petak ostavio torbu-bombu u središtu Lyona.

U eksploziji je ozlijeđeno 13 osoba.

U potrazi za odbjeglim osumnjičenikom je devedeset policijskih istražitelja, 30 forenzičkih analitičara i njihovih pomoćnika te brojni pripadnici lokalne policije. Sigurnosne kamere snimile su osumnjičenog muškarca u petak oko 17.30, rekao je novinarima u Parizu tužitelj Remy Heitz.

Muškarac je viđen kako ostavlja papirnatu vrećicu ispred pekarnice. Eksplodirala je minutu nakon njegova odlaska.

Francuska policija uspjela je utvrditi gdje se kretao muškarac u tridesetima koji je nosio naočale i kapu te se odvezao biciklom.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za podmetanje bombe, kazao je Heitz pozvavši očevice da pomognu u potrazi za osumnjičenim.

Izvor blizak istrazi rekao je da su s ostataka bombe izolirani tragovi DNK. Policija je otkrila da je napadač koristio eksploziv triaceton triperoksid (TATP).

Policija je pronašla i dijelove detonatora te bijele plastične dijelove koji su vjerojatno dio eksplozivne naprave, rekao je Heitz.

Jedanaest ozlijeđenih oporavlja se u lokalnoj bolnici.

Vlasti su pojačale nadzor i zaštitu na svim javnim područjima nakon niza napada što su ih u posljednjih nekoliko godina počinile islamističke grupe diljem Francuske i u kojima su ubijeni deseci ljudi, a više stotina ih je ranjeno.

Komentiraj