Jurica Galoic/PIXSELL

POLICIJA ISTRAŽUJE Napadnute sestre: Poznanik ih u taksiju seksualno i fizički maltretirao

Cijela je Hrvatska burno reagirala na fotografije pretučenih djevojaka, koje je na svom Facebook profilu objavila njihova prijateljica. Sve se dogodilo u subotu navečer, a za seksualno i fizičko maltretiranje odgovoran je njihov poznanik, s kojim su se vozile u taksiju. Zagrebačka je policija njihove ozljede okarakterizirala kao lakše.

Sestre Sara i Kimy svoju su priču podijelile pred kamerama RTL-a. “Počeo nas je pipkati i neprimjereno dirati, ja se nisam mogla skloniti, a uskoro me počeo vrijeđati i neprimjereno dirati, a uskoro je počeo koristiti i šake”, ispričala je Kimy.

Njihova prijateljica Dijana Tičić svoj je apel objavila i na službenim Facebook stranicama Vlade. “Poštovani, moja prijateljica i njena sestra su brutalno pretučene, a pod pretučene mislim na kopanje očiju, gušenje, muške udarce u glavu, čupanje i grebanje – i nakon takve traume koju im je priuštio jedan “gospodin”, odu pune nade na hitnu i policiju jer oni im moraju pomoći, jer su oni tu za narod, jel tako? E pa te sve fizičke traume koje su one doživjele vi zovete lakše tjelesne ozljede (…) Molimo za bilo kakvu pomoć, jer državi je ovo lakša tjelesna ozljeda, a on je slobodan! Nikakvo opravdanje ne postoji za ovo! Ti si muškarac? Ti si nula (…) Pokrenimo se svi, postoji još takvih žena, moramo poduzeti sve što možemo”, napisala je.

Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e. za RTL je rekla kako bi liječnike trebalo pitati što smatraju lakšom, a što težom tjelesnom ozljedom. “U svakom slučaju on je trebao biti zadržan. Možete zamisliti psihičko zlostavljanje, ono zna biti jednako strašno kao fizičko, ono što policija radi i sudstvo ne znači ništa”, kazala je.

Iz policije, pak, poručuju kako je slučaju prijavljen i da je istraživanje u tijeku. Djevojkama je u policiji rečeno da protiv počinitelja mogu ići privatnom tužbom.

Cijeli događaj na svom je Facebook profilu opisala i jedna od sestara, Sara. Njenu objavu prenosimo u cijelosti: “Imam potrebu ovo napisat prvenstveno da se zna u kakvom društvu živimo. Jučer sam bila žrtva seksualnog, verbalnog i fizičkog napada jednog prijatelja moje sestre.

Da vas uvedem u priču bili smo vani nas petero, i dotični prijatelj se napio i negdje nestao. Naravno da smo svi odlučili bit kolegijalni, sto se uspostavilo da je bila najveća greška koju smo mogli napravit i otišli smo ga tražit da ga ne pustimo da ide sam doma u takvom stanju na sto sam reagirala s negodovanjem jer sam i na dotičnom mjestu svjedočila užasno vulgarnom ponašanju s njegove strane prema sebi.

Dakle, pokupili smo ga u taxi u kojem nas je bilo 5 + taksist i on je sjedio do mene i neprimjereno se i seksualno ponašao prema meni na što sam mu ja rekla da prestane i da se makne te me on počeo KONTINUIRANO UDARATI ŠAKAMA U GLAVU uz riječi “pička ti materina glupačo sisata, jebo ti pas mater” , popraćeno jos uz čupanje kose i šamaranje. Na to je, logično, reagirala moja starija sestra koja ga je pokušala odgurnuti od mene te je i nju samo počeo mlatit i pokušao joj DOSLOVNO ISKOPAT OČI te umalo i uspio i kasnije nas je naizmjenično uzastopce udarao.

Sad zanimljiv dio price – taksist. Punih 5 minuta te agonije ja sam plakala i vrištala i molila taksista da zaustavi taxi i da nam pomogne ili izbaciti njega van ili da nam dopusti da mi izađemo van na što mi on odgovara da NISAM NORMALNA I DA ODJEBEM i ne zeli nas pustiti van, sve dok ne skuži da mojoj sestri krvare oci i da po taxiju kapa krv te nas izbacuje na cestu dok dotičnog siledžiju vozi doma. Obje smo provele cijelu noć u hitnoj pomoći, obje smo proživjele stanje velikog šoka dok je dotični mirno spavao u svom krevetu. Muškarac od 26 godina visine i mase tijela 10 puta vece i od moje i od sestrine da se iživljava nad nama. Ti znaš tko si i poručit cu ti samo da se nadam da ćeš dobiti upravo ono sto zaslužuješ”, napisala je.

Imam potrebu ovo napisat prvenstveno da se zna u kakvom drustvu zivimo. Jucer sam bila zrtva seksualnog, verbalnog i…

Posted by Sara Golub on Sunday, February 7, 2016

Komentiraj