Policija je istragom utvrdila da je u ponedjeljak u Splitu skupina mlađih osoba napala petoricu nogometaša Hajduka, od kojih je jedan ozljeđen, ali nije zatražio liječničku pomoć, doznaje se u utorak u splitsko-dalmatinskoj policiji.

Dok je šetao Cankarjevom poljanom u blizini Kluba navijača Torcide, jučer popodne fizički je napadnut mađarski nogometaš Marko Futacs koji igra za Hajduk, a s njim su bili suigrači iz Hajduka, Hamza Barry, Savvas Gentsoglou, Hysen Memolla i Ahmad Said.

“Provjerom smo utvrdili kako je u ulici Zrinsko Frankopanskoj skupina od pet-šest mlađih osoba najprije verbalno, uz psovke, napala nogometaše, a zatim je jedan od tih mladića fizički nasrnuo na 28-godišnjaka, ozlijedivši ga, ali po našim saznanjima on nije zatražio liječničku pomoć,” rekla je za Hinu Ana Čepić, iz Ured za odnose s javnošću splitsko-dalmatinske PU.

Ozlijeđeni 28-godišnjak je Hajdukov nogometaš Marko Futacs, koji je, prema medijskim navodima, udaren nogom u glavu.

Splitska policija nastavlja s izvidnim radnjama na utvrđivanju okolnosti jučerašnjeg incidenta i pronalasku počinitelja.

HNK Hajduk je oštro osudio napad na njihove nogometaše, u kojem je ozlijeđen centarfor njihove momčadi Marko Futacs.

Također Hajduk je izrazio očekivanje da će nadležna tijela brzo utvrditi okolnosti napada, navevši da će klub poduzeti sve mjere kako bi zaštitio svoje igrače. Iz kluba su poručili da se “nikakav oblik nasilja ne smije tolerirati.”

Komentiraj