POLA GODINE OD NESREĆE Banožić: Puno toga je izneseno što je neistinito

Autor:

Screenshot/RTL

Šest mjeseci nakon prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač kombija s kojim se sudario, Mario Banožić prvi je put progovorio za medije.

U intervjuu koji će biti objavljen u nedjelju u RTL-u Danas, Banožić otkriva je li bio pod utjecajem alkohola, je li pretjecao i kako se namjerava braniti u sudskom procesu u kojem ga se tereti za izazivanje prometne nesreće.

“Ja također proživljavam i ono što je ta obitelj proživjela u gubitku. Maknuo sam se sad već jedan duži period, ali isto tako držim da je puno toga izneseno, ono što je neistinito i to se treba ispraviti”, kazao je Mario Banožić za RTL.

NAKON PET MJESECI DORH je napokon podigao optužnicu protiv Banožića zbog prometne nesreće. Donosimo i kratku kronologiju otezanja

Kobna nesreća

Podsjetimo, nesreća se dogodila u subotu 11. studenog ujutro oko 6 sati na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. Bila je gusta magla, a u frontalnom sudaru uslijed pretjecanja smrtno je stradao vozač kombija Goran Šarić. Plenković je Banožića razriješio dužnosti isti dan, a nedugo zatim je novi ministar obrane postao Ivan Anušić.

Malo više od tri mjeseca nakon nesreće Banožić je podnio ostavku na stranačku dužnost predsjednika županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

U danima nakon prometne nesreće i dalje je bilo nejasno nekoliko stvari kao to je li Banožić imao alkohola u krvi, koliko brzo je vozio, je li bio vezan i i je li bilo propusta u očevidu. Kaznena prijava protiv bivšeg ministra podnesena je 1. prosinca prošle godine Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, a oni su podigli optužnicu 25. travnja.

Banožić izrazio sućut obitelji poginulog Šarića i dodao: “Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom”

 

OZNAKE: Mario Banožić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.