Hrvatski nogometni prvak Dinamo pojačao je svoje redove angažiravši iranskog veznjaka Alija Karimija (22).

Mladi veznjak je potpisao ugovor na pet godina, a u Maksimir dolazi iz iranskog Sepahana. Zanimljivo, Karimi je iz mlade momčadi sa 18 godina prebačen u prvu momčad, te je baš kod Kranjčara, koji je vodio Sepahan tri godine, počeo svoju seniorsku karijeru.

“Sretan što sam došao u Dinamo. Znam puno o Dinamu, Zagrebu i hrvatskom nogometu općenito i znam u kakav sam klub došao. Dinamo je već godinama prvak Hrvatske, stalno igra skupine Europske lige ili Lige prvaka i naravno da sam počašćen što sam ovdje. Logično da je u tako velikom klubu jaka konkurencija, ali vjerujem u svoje kvalitete i siguran sam da ću pomoći momčadi u postizanju novih uspjeha,” rekao je novi veznjak ‘Modrih’.

Karimi je visok 186 centimetara i igra na poziciji srednjeg veznog, a dosadašnju je karijeru proveo upravo u Sepahanu gdje je bio standardni igrač prošle sezone.

“Dinamo ga je pratio i prije nego što sam ja došao ovdje, a kada su me pitali što mislim naravno da sam bio za dolazak igrača kojeg dobro poznajem i cijenim. Vjerujem da je Karimi igrač koji će nam donijeti dodatnu kvalitetu u veznom redu. Kvalitetan je u igri u oba pravca, čvrst u duelu i dosta je visok što će nam puno značiti u skoku. Naravno, u veznom redu je velika konkurencija, kao i svugdje drugdje, ali ovo je Dinamo, imamo visoke ciljeve i tako to treba biti,” objasnio je Kranjčar.

Komentiraj