Pogledajte Empire State Building, njegov vrh zasjao je u zelenoj boji

Screenshot YouTube

Empire State Building je jedan od najpoznatijih nebodera u velegradu New Yorku. Zgrada predstavlja industrijski razvoj i moć Sjedinjenih Američkih Država prve polovice prošlog stoljeća. Više medija je prenijelo vijest kako je poznati neboder zasjao u zelenoj boji kako bi se obilježio Ramazanski bajram. Tradicija je da se vrh Empire State Buildinga obasja zelenim reflektorima i povodom obilježavanje Dana planete zemlje i Dana svetog Patrika.

Američki časopis Time je iskoristio ovu priliku kako bi istaknuo važnost globalnih ekoloških kretanja i pokretanja projekata prema održivijoj budućnosti. Janet Joseph ističe kako su zgrade u američkoj državi New Yorku odgovorne za oko trećinu emisije stakleničkih plinova unutar njenih granica. Procjenjuje se kako neboderi u samom velegradu stvaraju još veće emisije.

Energetska obnova starih zgrada je već nekoliko godina vrlo važan projekt na svjetskoj razini. Povećanjem energetske učinkovitosti stvaraju se bolji životni uvjeti za stanovnike i zaposlenike u zgradama, postižu održive emisije i ekološki standardi.

Komentiraj