HINA/ Daniel KASAP / dk

Podrška nestranačkom kandidatu za krapinsko-zagorskog župana Dragutinu Ranogajcu

HDZ, HSS, ZDS i HSP Ante Starčević u četvrtak su u Krapini potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Krapinsko-zagorskoj županiji te će dati podršku nestranačkom kandidatu za župana Dragutinu Ranogajcu.

U prostorijama Županijskog odbora HDZ-a u Krapini koalicijski sporazum potpisali su Žarko Tušek iz HDZ-a, Marijan Hohnjec iz HSS-a, Stanko Belina iz ZDS-a i Stjepan Ranogajec iz HSP AS-a.

Predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek je istaknuo da koalicija okuplja sve one koji žele razvojno i prosperitetno Zagorje. „Želimo i možemo drukčije, dokazat ćemo to našim programima, idejama i politikama. Sadržaj je ono što će pokazati da smo drukčiji i da nakon 16 godina konačno možemo pokrenuti Zagorje“, rekao je Tušek.

Istaknuo je da će u fokusu koalicije biti razvoj poduzetničkih zona i otvaranje novih radnih mjesta, jačanje infrastrukture koja će bolje povezivati tu županiju s ostalim dijelovima Hrvatske, ulaganje u obrazovanje, naročito u njezin strukovni dio prema deficitarnim zanimanjima. U fokusu im je i unapređenje poljoprivrede kroz okrupnjavanje zemljišta te iskorištavanje termalnih izvora i kulturne baštine u razvoju turizma.

Predsjednik županijskog HSS-a Marijan Hohnjec naglasio je da će se usmjeriti na zagorsko selo i zagorsku poljoprivredu, „koja nikada nije bila na nižim razinama, i koja nikada nije davala i stvarala manje“.

Predsjednik ZDS-a Stanko Belina je istaknuo da koalicija ima podršku u Vladi i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

„To je očito iz desetina milijuna kuna koji su ovih nekoliko mjeseci došli na područje Krapinsko-zagorske županije, ali i uz konstantan dolazak ministara aktualne Vlade, koji ne dolaze u Zagorje politizirati nego rješavati konkretne stvari“, izjavio je Belina.

Stjepan Ranogajec iz HSP AS-a potpisani sporazum je nazvao pobjedničkim te ocijenio da je njihov nestranački kandidat Dragutin Ranogajec „radišni Zagorec, uspješan u vođenju hrvatskih obrtnika, s razrađenim kontaktima u Hrvatskoj i u svijetu“.

Na potpisivanju sporazuma bio je i kandidat za župana Ranogajec koji je izrazio nezadovoljstvo aktualnom vlašću u županiji.

„Vidim da iz godine u godinu Zagorje propušta prilike. To me je motiviralo da se kandidiram. Izlazim kao nestranački kandidat, ali uz potporu ove koalicije“, kazao je Ranogajec.

Istaknuo je da njihov cilj nije „samo osvojiti vlast, nego učiniti Zagorje prosperitetnom okolinom za život“.

Komentiraj