Hina

POČINJE SUĐENJE BIVŠEM HNS-OVOM MINISTRU Optužen da je službenim karticama plaćao privatne troškove

Iz drugog pokušaja, na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu trebalo bi početi suđenje bivšem pomoćniku ministrice, a kasnije i ministru kulture Berislavu Šipušu, optuženom da je od srpnja 2012. do prosinca 2015. službenom karticom podizao gotovinu ili plaćao svoje troškove i proračun na taj način oštetio za preko 68 tisuća kuna.

Suđenje je trebalo početi još u svibnju, ali je odgođeno zbog nedostatka trećeg člana sudskog vijeća. Novo ročište zakazano je za 5. srpnja kada bi nakon čitanja optužnice trebali biti ispitani i prvi svjedoci.

Optužnicom, koja je potvrđena početkom ožujka, Uskok Šipuša tereti da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti jer je za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kreditne kartice Ministarstva kulture.

Prema Uskokovim tvrdnjama Šipuš je u gotovini podigao ukupno 17.800 kuna koje je beskamatno koristio, dok je privatne troškove u ugostiteljskim objektima i prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu plaćao kreditnim karticama u ukupnom iznosu od preko 64 tisuće kuna.

Komentiraj