Počinje prvi Festival turističkog i etno filma – TEF u Krku

Autor:

11.03..2023. Krk- Zalazak sunca i ribolov u uvali Voz ispod Krckog mosta. Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Photo: Boris Scitar/PIXSELL

U gradu Krku u srijedu počinje prvi Festival turističkog i etno filma – TEF, na kojem će se od više od stotinu prijavljenih filmova iz cijele Hrvatske, prikazati 64 odabrana, najavili su organizatori iz Udruge Tragom hrvatske baštine.

U užem izboru festivala su 24 etno i 40 turističkih filmova koji će se natjecati za nagrade.

Uz prikazivanje filmova koje je odabrala stručna komisija, tijekom dvodnevnog Festivala održat će se i dva panela na kojima će sudjelovati eminentni stručnjaci.

Prvog dana Festivala turističkog i etno filma, održat će se panel rasprava na temu održivosti otoka. Najavljeno je sudjelovanje državnog tajnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera, ravnatelja Uprave za otoke pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dominika Paparića, zamjenika primorsko-goranskog župana Vojka Brauta, načelnika Općine Malinska – Dubašnica Roberta Antona Kraljića te gradonačelnika Cresa Marina Gregorovića. 

U četvrtak 5. listopada, Festival se nastavlja panelom “Baština i turizam”, uz sudjelovanje etnologinja Mirele Ravas, direktorice  Turističke zajednice otoka Krka Majda Šale, fotografa i filmskog redatelja Petra Trinajstića, publicista i književnika Nikole  Petkovića te filmskog snimatelja, redatelja i producenta Igora Modrića.

Nakon tog drugog panela će se svečano dodijeliti nagrade u nekoliko kategorija.

“TEF donosi ne samo pogled na filmske uratke, već daje prigodu svima da aktivno sudjeluju u kreiranju novih pristupa  snimanju etno i turističkih filmova valorizirajući itekako bogatu hrvatsku baštinu na najbolji mogući način. Zato je Festival otvoren za sve, (…) bili sudionici, konkurenti ili sjedili u publici“, ističu organizatori.

Ulaz na panele i prikazivanje filmova u krčkoj Gradskoj vijećnici je besplatan.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.