Počele pripreme za snimanje filma “Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću”

Autor:

07.06.2023,Zagreb - Spomenik kosarkasu Drazenu Petrovicu na Trgu Drazena Petrovica. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

U Šibeniku su u četvrtak počele pripreme za snimanje dugometražnog igranog filma “Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću” posvećenog prerano preminulom hrvatskom košarkašu Draženu Petroviću, u režiji Danila Šerbedžije.

Snimanje u Šibeniku počinje u petak, 23. rujna i traje do ponedjeljka 26. rujna, a osim u Draženovu rodnom gradu, snimat će se i u Zagrebu, Madridu i u Americi. Producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka.

Danilo Šerbedžija rekao je da su odlučili snimiti film o cijelom životu Dražena Petrovića, a ne samo jednom njegovu dijelu. “Dražen to zaslužuje. On je za mene najveći košarkaš ikad na svijetu. Izuzetno cijenim njegov život, njegov način života i sve što je postigao”, kazao je Šerbedžija za Hinu, dodajući da samo jednom u životu snimaš film o Draženu.

Šerbedžija ne skriva da je riječ o zahtjevnoj produkciji koja podrazumijeva snimanje na nekoliko lokacija na području grada Šibenika, s naglaskom na stvarne lokacije iz Draženova života poput Baldekina te ističe da su grad i građani itekako izašli u susret.

Mi snimamo sedamdesete godine. To je jako teško prikazati. Da bi snimio scenu vani, moraš maknuti sve moderne automobile, prebrisati parking zone, imati ljude odjevene u stilu tog vremena. Pokušavali smo to napraviti tijekom vikenda da je ljudima lakše pomaknuti aute i zahvaljujem svima”, poručio je Šerbedžija, dodajući da na svakom koraku vidi koliko Dražen znači Šibeniku.

Glumačku postavu, među ostalima, čine Zrinka Cvitešić u ulozi Draženove majke Biserke Petrović, zatim Domagoj Nižić kao odrasli Dražen, Pavel Matuško kao njegov stariji brat Aleksandar Petrović te Dragan Mičaović kao otac Josip Petrović.

Mladog Dražena igra učenik sedmog razreda Tonko Stošić, koji ne skriva koliko mu je drago zbog dobivene prilike da glumi velikog košarkaša. “Meni je Dražen bio uzor. Trenirao sam košarku tri godine. Od njega sam naučio dosta toga, neke sheme u igri i slično. Uglavnom, sad me svi u školi i u razredu zovu ‘Dražene, Dražene'”, priznao je mladi Šibenčanin.

Premijera filma “Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću” trebala bi se održati iduće godine, 22. listopada 2024., kada bi Dražen proslavio svoj 60. rođendan. “To bi nam bilo izuzetno drago, kad bismo uspjeli postići da imamo premijeru u Šibeniku, i to baš na njegov rođendan”, potvrdio je redatelj filma Danilo Šerbedžija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.