Počele prijave za kupnju ulaznica za SP u Kataru, savezima ide po 16, a sponzorima 33 posto karata

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru počet će 21. studenog, a danas, u srijedu 19. siječnja, počinje prva faza prijava za kupnju ulaznica koja će trajati do 8. veljače. Stanovnicima Katara bit će moguće kupiti ulaznice za samo 10 eura – od Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. nije se moglo tako jeftino ući na utakmice Svjetskog prvenstva. Nema sumnje dana ovaj način organizatori SP u Kataru žele odgovoriti na kritike koje su stizale iz cijelog svijeta vezano za, praktički, izrabljivanje radnika koji su sudjelovali u gradnji stadiona.

Najjeftinije karte za sve ostale će biti na razini od 60 eura, za 30-ak posto manje od najjeftinijih karata na SP u Rusiji, gdje su koštale 90 eura, a zanimljivo je da će se moći kupiti paket ulaznica za četiri utakmice u isto toliko dana. Naravno, u prodaju idu i paketi za sve utakmice jedne reprezentacije u grupnoj fazi.

Svjetsko prvenstvo će se igrati na osam stadiona u neposrednoj blizini Dohe, razmak između stadiona je od pet do najviše 75 kilometara. Stadioni primaju 40 do 80 tisuća gledatelja a za sada nisu poznati epidemiološki uvjeti koji će vrijediti za vrijeme SP. Nacionalni savezi će dobiti do 16 posto ukupnog broja ulaznica za svaku utakmicu, 33 posto će dobiti predstavnici FIFA-e, sponzora, mediji i ostale službene osobe dok će preostalih 33 posto ići u opću prodaju.

Komentiraj