EKSKLUZIVNO Dosad najdrastičniji primjer kako su članovi grupe Borg iskoristili najveću hrvatsku kompaniju

Odvjetniku Borisu Šavoriću, autoru Lex Agrokor, nedugo nakon što ga je premijer osobno predstavio kao osobu od svog velikog povjerenja na početku pripreme zakona za izvlaštenje Ivice Todorića, Agrokor je za 18 dana rada isplatio novac za koji prosječni hrvatski građanin mora raditi 10 godina

Osamsto dvadeset pet tisuća kuna za 18 dana angažmana. Toliko je Boris Šavorić, odvjetnik kojeg je ostatku radne skupine za izradu Lex Agrokor premijer Andrej Plenković osobno predstavio kao osobu koja uživa njegovo veliko povjerenje, dobio za pravne savjete koje je u tom kratkom vremenu pružao Agrokoru.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakCVEK O ULJANIKU “Potezi Vlade su nelogični”
Sljedeći članakVIDEO: Brazilci se okupili ispred zgrade Nacionalnog muzeja u Rio de Janeiru
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.